Sánchez retreu el balanç del PP a Catalunya, amb “referèndums il·legals i polítics presos”

"Miri enrere, parla de la qüestió territorial. Miri què ha passat en aquests últims set anys d'administració del PP: dos referèndums il·legals, una declaració unilateral d'independència, polítics presos i uns quants fugits"

El cap de l’executiu central, Pedro Sánchez, ha retret al líder del PP, Pablo Casado, el “balanç lamentable” del Govern del PP a Catalunya, que, segons ha recalcat, ha portat a “referèndums il·legals” i “polítics presos”.

Publicitat

Dit això, li ha demanat que faci una oposició d’Estat i li ha estès la mà al diàleg en aquesta legislatura per parlar de Catalunya, el pacte de Toledo o la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

En la primera sessió de control al Govern central en el ple del Congrés d’aquesta legislatura, Sánchez també ha recriminat a Casado que continuï amb la seva “estratègia de crispació i confrontació” i li ha demanat que no sigui el “ressò de la ultradreta”.

“Miri enrere, parla de la qüestió territorial. Miri què ha passat en aquests últims set anys d’administració del PP: dos referèndums il·legals, una declaració unilateral d’independència, polítics presos i uns quants fugits”, ha dit, i ha afegit que el balanç és “lamentable i que no ha guanyat ningú”.

Prèviament, el president del PP li ha demanat que “respecti l’estat de dret” i ha recordat que va prometre guardar i fer complir la Constitució mentre “rendeix homenatge” al president de la Generalitat, Quim Torra, i vol treure de la presó Oriol Junqueras “per la porta del darrere” amb una reforma del Codi Penal. A més a més, li ha dit que encara és a temps de “no seguir els passos” del “dictador” Nicolás Maduro.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca