La compravenda d’habitatges baixa un 2,4% a Catalunya el 2019

Al conjunt de l'Estat es registra una davallada del 3,3%

La compravenda d’habitatges va registrar un descens del 2,4% el 2019 a Catalunya en comparació amb l’any anterior, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). En total es van fer 79.751 compravendes, 1.340 per cada cent mil habitants. Del total, 72.713 eren habitatges lliures i 7.038 de protecció oficial. A més, 67.819 eren habitatges de segona mà, mentre que 11.932 eren de nova construcció. Al conjunt de l’Estat, la compravenda d’habitatges es va reduir un 3,3% amb un total de 501.085 operacions.

Publicitat

Pel que fa al desembre, la compravenda d’habitatges es va mantenir a Catalunya amb un total de 5.284, un 0,2% més que en el mateix mes del 2018. Amb aquesta xifra Catalunya se situa per sota de la mitjana estatal, que va ser d’un 1,8% d’increment i és l’autonomia on menys creixen d’entre les que incrementen les compravendes.

Per demarcacions, les compravendes baixen a Barcelona i Lleida i pugen a Girona i Tarragona. Així, a Barcelona es registra un descens interanual de l’1,36%, amb 3.483 al desembre del 2019. Del total, 538 eren noves i 2.945 de segona mà, així com 3.139 lliures i 344 de protecció oficial.

Pel que fa a Lleida, el descens va ser de l’1,05%, amb 284 compravendes. D’aquests, 200 eren de segona mà i 84 noves; així com 246 lliures i 38 de protecció oficial.

Per contra, a Tarragona les compravendes van créixer un 8,34%, fins a les 779; de les quals 720 eren de segona mà i 59 noves. A més, 760 eren lliures i 19 de protecció oficial. Per últim, a Girona van créixer un 0,54%, fins a les 738, de les quals 623 eren de segona mà i 115 noves. A més, 717 eren lliures i 21 de protecció oficial.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca