Forcadell podrà sortir de la presó nou hores diàries tres dies a la setmana

La Junta de Tractament de la presó Mas d'Enric li aplica el 100.2

Publicitat

La Junta de Tractament del centre penitenciari Mas d’Enric, al Catllar (Tarragona), ha acordat aquest dimecres que l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell pugui sortir tres dies a la setmana, entre setmana, durant nou hores.

Segons ha informat la Secretaria de Mesures Penals de la Conselleria de Justícia, la Junta li aplica l’article 100.2 del Reglament Penitenciari, que permet flexibilitzar el règim penitenciari, però manté la classificació de segon grau, l’ordinari.

Forcadell, que el Tribunal Suprem va condemnar a 11 anys i mig pel procés sobiranista, podrà sortir per fer tasques de voluntariat i per cuidar d’un familiar d’edat avançada.

Es tracta d’una decisió d’aplicació immediata, però cal comunicar-la al jutjat de vigilància penitenciària que, després de consultar el posicionament de la Fiscalia, pot ratificar o anul·lar l’aplicació del 100.2.

Publicitat

La resolució que el jutjat de vigilància penitenciària eventualment ha dictat sobre Forcadell es podria recórrer en última instància davant l’Audiència de Tarragona.

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Conselleria de Justícia va ratificar a principis de gener el segon grau penitenciari per Forcadell i per a la resta de presos que el TS va condemnar per l’1-O.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes