El govern espanyol defensa el decret digital

Borràs reclama la derogació i afirma que "és una bona oportunitat per passar de les paraules als fets"

Publicitat

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha reclamat al l’executiu de Pedro Sánchez que derogui el decret digital contra la ‘república digital catalana’. “És una bona oportunitat per passar de les paraules als fets”, ha afirmat Borràs aquest dimecres al matí durant la sessió de control al govern espanyol al Congrés. La portaveu de JxCat ha demanat que presentin un nou projecte de llei que sigui “compatible amb un Estat democràtic desenvolupat”. La vicepresidenta tercera d’assumptes econòmics i transformació digital, Nadia Calvió, ha defensat el decret i ha assegurat que s’ajusta “perfectament” a l’ordenament jurídic estatal i de la Unió Europea però s’ha obert a “millorar-lo”.

Borràs ha argumentat que el decret digital “permet espiar, tallar qualsevol comunicació digital a partir del concepte genèric que utilitzen molts règims autoritaris com ordre públic” i fa que Espanya “se sumi” a les pràctiques de països com la Xina, Turquia, Aràbia Saudita o l’Iraq. “No és el model que volem per a Catalunya i els seus ciutadans”, ha afirmat Borràs.

La portaveu de JxCat ha esperat que Unides Podem ajudi a derogar el decret i ha recordat que es van abstenir en la votació que va aprovar el decret i que els comuns al Parlament han votat a favor de portar-lo al TC. “Espero que siguin coherents”, ha dit.

Calviño ha demanat a Borràs que “no inventi” i ha assegurat que el decret digital no va “d’espiar ni de res per l’estil” sinó de desenvolupar una política digital “coherent” i garantir la seguretat digital. A més, ha afirmat que l’ànim que guia l’executiu és “protegir” els drets de la ciutadania.

Publicitat

Tanmateix, Calviño ha dit que aquest és “el govern del diàleg” i ha deixat la porta “absolutament oberta” a millorar el text normatiu per tenir un marc jurídic que “s’adapti als nous reptes i s’adapti als reptes de la societat”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes