El govern espanyol defensa el decret digital

Borràs reclama la derogació i afirma que "és una bona oportunitat per passar de les paraules als fets"

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha reclamat al l’executiu de Pedro Sánchez que derogui el decret digital contra la ‘república digital catalana’. “És una bona oportunitat per passar de les paraules als fets”, ha afirmat Borràs aquest dimecres al matí durant la sessió de control al govern espanyol al Congrés. La portaveu de JxCat ha demanat que presentin un nou projecte de llei que sigui “compatible amb un Estat democràtic desenvolupat”. La vicepresidenta tercera d’assumptes econòmics i transformació digital, Nadia Calvió, ha defensat el decret i ha assegurat que s’ajusta “perfectament” a l’ordenament jurídic estatal i de la Unió Europea però s’ha obert a “millorar-lo”.

Publicitat

Borràs ha argumentat que el decret digital “permet espiar, tallar qualsevol comunicació digital a partir del concepte genèric que utilitzen molts règims autoritaris com ordre públic” i fa que Espanya “se sumi” a les pràctiques de països com la Xina, Turquia, Aràbia Saudita o l’Iraq. “No és el model que volem per a Catalunya i els seus ciutadans”, ha afirmat Borràs.

La portaveu de JxCat ha esperat que Unides Podem ajudi a derogar el decret i ha recordat que es van abstenir en la votació que va aprovar el decret i que els comuns al Parlament han votat a favor de portar-lo al TC. “Espero que siguin coherents”, ha dit.

Calviño ha demanat a Borràs que “no inventi” i ha assegurat que el decret digital no va “d’espiar ni de res per l’estil” sinó de desenvolupar una política digital “coherent” i garantir la seguretat digital. A més, ha afirmat que l’ànim que guia l’executiu és “protegir” els drets de la ciutadania.

Tanmateix, Calviño ha dit que aquest és “el govern del diàleg” i ha deixat la porta “absolutament oberta” a millorar el text normatiu per tenir un marc jurídic que “s’adapti als nous reptes i s’adapti als reptes de la societat”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca