Arrimadas està indignada per no tenir una cadira a la taula de negociació

Considera "indignant" que a la mesa hi sigui "tothom menys els catalans constitucionalistes"

Publicitat

La portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, ha dit aquest dimarts que li sembla “indignant” que en la taula de diàleg entre el Govern d’Espanya i el de la Generalitat hi estigui “tothom” representat “menys els catalans constitucionalistes”.

Així s’ha pronunciat, en roda de premsa a la cambra baixa, després de conèixer que el vicepresident segon del Govern central, Pablo Iglesias, formarà part de la delegació, encapçalada pel president Pedro Sánchez, que negociarà per resoldre el conflicte català.

“El que és indignant és que en aquesta taula hi sigui tothom –Iglesias, ERC, Torra, els inhabilitats, els condemnats, els que defensen que cal donar un cop d’estat… Tots menys els constitucionalistes catalans que hem donat la cara davant el separatisme”, ha manifestat.

“A nosaltres no ens hi conviden”, ha lamentat Arrimadas, que entén això com un “insult” als catalans no independentistes.

Publicitat

També ha criticat que Sánchez tampoc no s’hagi reunit amb els màxims representants de Cs a Catalunya, Lorena Roldán i Carlos Carrizosa, però sí amb Torra, condemnat per desobediència i inhabilitat com a diputat. “No es pot blanquejar Torra ni el separatisme mentre es menysprea el constitucionalisme a Catalunya”, ha indicat.

A més, ha defensat que la taula entre el Govern d’Espanya i la Generalitat no pot substituir el Parlament ni el Congrés dels Diputats, i que el diàleg s’ha de fer “dins de la llei” i de les institucions.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca