Iglesias s’incorpora a la taula entre governs

El vicepresident defensa que els dos executius es poden entendre "perfectament" sense una figura internacional

El vicepresident segon del govern espanyol i líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, ha confirmat que formarà part de la taula de negociació entre governs tal com li ha demanat el president espanyol, Pedro Sánchez. En una entrevista a ‘La Sexta’, Iglesias ha explicat que “s’esforçarà molt, que intentarà ser útil al país i que fa falta diàleg, diàleg i diàleg”. I ha afegit que no es pot excloure cap tema del diàleg, perquè “qualsevol és legítim”. Preguntat pel mediador que reclama el president de la Generalitat, Quim Torra, Iglesias ha dit que no està previst i ha afegit que els dos governs es poden entendre “perfectament” sense aquesta figura internacional.

Publicitat

Iglesias ha explicat que ell formarà part de la delegació del govern espanyol encapçalada per Pedro Sánchez però no ha volgut revelar més noms argumentant que correspon al president espanyol fer-los públic.

El líder d’Unides Podem ha donat per fet que la negociació serà llarga i que no es resoldrà el conflicte “en qüestió d’hores”. En aquest sentit, ha afegit que no s’estarà d’acord en moltes coses i que tothom haurà de cedir.

“Requerirà molta mà esquerra, capacitat de persuasió i les fórmules no seran al 100% satisfactòries per a tots però sí pel conjunt de ciutadans de Catalunya i d’Espanya. Posarem tot el que tenim perquè la negociació surti bé. La gent vol algun tipus de solució política”, ha conclòs.

Iglesias també ha volgut deixar clar que la posició del govern espanyol a la taula de negociació “sempre serà comuna perquè no hi ha dos governs”.

Preguntat per la reforma del Codi Penal que vol impulsar el govern espanyol ha considerat “necessari” adequar-lo i ha afegit que “cap demòcrata pot estar en contra d’un Codi Penal més democràtic i europeista”. I preguntat per si la reforma podria facilitar la llibertat dels polítics independentistes empresonats, Iglesias no hi ha volgut entrar argumentant que “el legislador no ha de tenir en compte els efectes penitenciaris i que l’aplicació correspon a un poder separat, que és el judicial”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca