L’Audiència Nacional vol arruinar Boye amb fets del 1988

La sala demana l'embargament de béns i "aprofundir en la investigació patrimonial" de l'advocat, que recorrerà

L’Audiència Nacional ha acordat embargar el patrimoni de Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont i Quim Torra, per pagar una indemnització a l’empresari Emiliano Revilla per haver participat en el seu segrest l’any 1988. La sentència del cas, dictada el 1996, estableix que la indemnització, de 200 milions de pessetes (1,2 milions d’euros) l’han de satisfer els tres condemnats. Fa dos anys, l’advocat de Revilla va demanar reactivar l’embargament a Boye, que va al·legar que la responsabilitat civil del cas havia prescrit feia quinze anys. Una nova interlocutòria de l’Audiència Nacional refusa la prescripció i ordena ”fer efectius” els embargaments i ”aprofundir en la investigació patrimonial” de l’advocat, que recorrerà la decisió.

Publicitat

La sentència és del 1996 i el 2008 l’AVT va sol·licitar una investigació patrimonial dels condemnats a la causa. La fiscalia ja va demanar aleshores la investigació patrimonial de Boye però no va reclamar-ne la indemnització perquè l’Agència Tributària va informar de la situació d’insolvència de l’advocat després de deu anys a la presó. Segons l’Audiència Nacional, aquesta actuació de la fiscalia, va interrompre el termini de la prescripció de la responsabilitat civil i per això, obre la possibilitat que Boye hagi de pagar aquesta indemnització.

La fiscalia va informar l’abril del 2019 que considerava prescrita la responsabilitat civil i la resolució de l’Audiència compta amb el vot particular d’un dels magistrats, Ramón Sáez Valcárcel, que considera que la responsabilitat civil ha prescrit un cop han passat 15 anys. “La decisió que hem adoptat altera la doctrina que es venia aplicant en l’execució de sentències, fent impossible la prescripció de la responsabilitat civil declarada en sentència ferma al considerar que interromp la prescripció la petició del fiscal”, argumenta.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca