L’Ajuntament de Barcelona i Pedro Sánchez s’enamoren

Recuperen espais de col·laboració inactius des del 2010

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han firmat aquest divendres un acord de col·laboració entre ambdues administracions que recupera diversos espais que s’havien perdut durant l’executiu de Mariano Rajoy. Ambdós dirigents han rubricat l’acord en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament després d’una reunió a porta tancada en què també hi han participat la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, i els regidors barcelonins Jaume Collboni i Joan Subirats.

Publicitat

L’acord subscrit per Sánchez i Colau contempla recuperar el conveni de capitalitat cultural i científica de Barcelona, que va suposar una inversió de 25,8 milions d’euros en la seva darrera edició, l’any 2010, així com la convocatòria d’una comissió de col·laboració interadministrativa. Així mateix, el document preveu que el govern espanyol doni suport a la proposta de la UNESCO per fer de Barcelona ciutat d’acollida del projecte ‘Global Universities Network for Innovation’ de la Conferènncia Internacional d’Educació Superior, que per primera vegada se celebrarà fora de París.

El conveni per a la capitalitat cultural i científica contempla el finançament estatal d’infraestructures i projectes en aquests àmbits per donar compliment a la Carta Municipal. Ara, Ajuntament i govern espanyol s’han compromès a “recuperar i intensificar” la relació entre ambdues administracions amb una xifra similar a la del 2010.

Pel que fa a la convocatòria de la comissió interadministrativa, l’Estat proposa reactivar-la per “afavorir el diàleg i propiciar acords” en àmbits com l’emergència climàtica, la digitalització, l’habitatge, el turisme i la mobilitat sostenible, ha relatat Sánchez.

El president espanyol ha celebrat la “reactivació” d’aquests espais entre administracions “per compartir reflexions, demandes i problemes que tenen la ciutat de Barcelona i els seus veïns”, i ha emplaçat la ciutat a “coliderar” l’Estat espanyol. “Passem de parlar de la cocapitalitat al colideratge. Espanya necessita molts més motors”, ha reflexionat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca