L’Ajuntament de Barcelona i Pedro Sánchez s’enamoren

Recuperen espais de col·laboració inactius des del 2010

Publicitat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han firmat aquest divendres un acord de col·laboració entre ambdues administracions que recupera diversos espais que s’havien perdut durant l’executiu de Mariano Rajoy. Ambdós dirigents han rubricat l’acord en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament després d’una reunió a porta tancada en què també hi han participat la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, i els regidors barcelonins Jaume Collboni i Joan Subirats.

L’acord subscrit per Sánchez i Colau contempla recuperar el conveni de capitalitat cultural i científica de Barcelona, que va suposar una inversió de 25,8 milions d’euros en la seva darrera edició, l’any 2010, així com la convocatòria d’una comissió de col·laboració interadministrativa. Així mateix, el document preveu que el govern espanyol doni suport a la proposta de la UNESCO per fer de Barcelona ciutat d’acollida del projecte ‘Global Universities Network for Innovation’ de la Conferènncia Internacional d’Educació Superior, que per primera vegada se celebrarà fora de París.

El conveni per a la capitalitat cultural i científica contempla el finançament estatal d’infraestructures i projectes en aquests àmbits per donar compliment a la Carta Municipal. Ara, Ajuntament i govern espanyol s’han compromès a “recuperar i intensificar” la relació entre ambdues administracions amb una xifra similar a la del 2010.

Pel que fa a la convocatòria de la comissió interadministrativa, l’Estat proposa reactivar-la per “afavorir el diàleg i propiciar acords” en àmbits com l’emergència climàtica, la digitalització, l’habitatge, el turisme i la mobilitat sostenible, ha relatat Sánchez.

Publicitat

El president espanyol ha celebrat la “reactivació” d’aquests espais entre administracions “per compartir reflexions, demandes i problemes que tenen la ciutat de Barcelona i els seus veïns”, i ha emplaçat la ciutat a “coliderar” l’Estat espanyol. “Passem de parlar de la cocapitalitat al colideratge. Espanya necessita molts més motors”, ha reflexionat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca