La vaga general del 8-N era legal

El Suprem desestima el recurs de Foment del Treball i nega que la finalitat de l'aturada fos exclusivament política

Publicitat

El Tribunal Suprem ha confirmat la legalitat de la vaga general del 8 de novembre del 2017 convocada per la Intersindical-CSC. La Sala Social de l’alt tribunal ha desestimat el recurs que va presentar Foment del Treball contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va determinar que la convocatòria va ser legal. El Suprem conclou que la Intersindical-CSC tenia “legitimitat” per convocar-la i nega que fos una aturada exclusivament política. “La finalitat de la vaga és fonamentalment de defensa dels drets dels treballadors i encara que apareixen enunciades altres finalitats que poden ser qualificades de polítiques, no desvirtuen el caràcter essencial de la vaga”, diu la sentència.
“L’examen dels motius que apareixen en la convocatòria de vaga ens porta a conduir que, si bé apareixen motius polítics” es vincula a “raons socials”, diu el Suprem, que recorda que “el dret a vaga és un dret fonamental” per la qual cosa rebutja fer una interpretació “restrictiva” d’aquest dret.

Pel que fa a la legitimitat del sindicat minoritari per convocar el 8-N, la sentència diu que la facultat de convocar una vaga no es reconeix únicament als sindicats més representatius, sinó que és “suficient que tinguin implantació en l’àmbit laboral al qual la vaga s’estengui” sense que s’exigeixi que el sindicat tingui “implantació suficient”.

“Tenint en compte que el sindicat convocant de la vaga té implantació en l’àmbit del conflicte és forçós concloure que està legitimat per convocar una vaga i, per tant, ostentava dita legitimació per a la convocatòria de vaga efectuada i celebrada el 8 de novembre del 2017 i, en conseqüència ha de desestimar-se aquest motiu del recurs”, afirma la sentència.

A més, el Suprem nega que el 8-N fos una vaga “abusiva” ni que produís un dany greu i cercat pels vaguistes “més enllà del que és raonablement requerit per la mateixa activitat conflictiva”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca