Iceta aposta per reformar el Codi Penal

El PSC assegura que Sánchez està satisfet de la trobada amb Torra però "conscient de les dificultats"

Publicitat

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha dit aquest divendres que la voluntat del Govern de Pedro Sánchez és afrontar la reforma del Codi Penal tan aviat com sigui possible, i ha defensat que cal fer-la perquè “els delictes de rebel·lió i sedició no s’ajusten al que va passar a Catalunya”.

“Els que hagin llegit la sentència del Tribunal Suprem (als líders del procés) hauran vist la dificultat dels magistrats d’encaixar el que va passar amb el que recull el Codi Penal. Una revisió és objectivament necessària, tot i que alguns diran que amb això es vol perdonar”, ha sostingut el socialista en una entrevista a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press.

Preguntat pel seu posicionament sobre l’amnistia, ha assegurat que no n’és partidari perquè segons ell és fer una ‘tabula rasa’ de totes les decisions que va prendre l’independentisme: “L’oblit té sentit després d’una dictadura de 40 anys. Però en una democràcia s’han de buscar altres camins”.

Pedro Sánchez satisfet

Publicitat

Sobre la trobada entre el cap del Govern central i el president de la Generalitat, Quim Torra, ha asseverat que està content i que Sánchez està molt satisfet, en les seves paraules: “Conscient de les dificultats, però amb moltes expectatives i ganes que això funcioni”.

I ha explicat que la voluntat de l’executiu espanyol és començar de zero i que això cal aprofitar-ho, i ha demanat autocrítica a l’independentisme: “El Govern d’Espanya ha dit la veritat, això va ser un fracàs col·lectiu. No he trobat encara l’autocrítica de l’independentisme, i la responsabilitat és compartida”.

Quan li han preguntat per la seva participació en els pressupostos catalans, ha dit que qui ha de canviar d’actitud per afegir el PSC en els comptes és el Govern: “Quan ha sentit un socialista que no està disposat a parlar de qualsevol cosa? Ens estranya que el Govern no hagi explorat el suport del PSC”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes