Dijous 09 Abril, 2020

Unes noves eleccions

Més llegits

No és cap guerra

No és difícil deduir que entre els guionistes de la Moncloa deu haver molts entusiastes de les pel·lícules americanes...

Simón tomba les previsions de Sanitat

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha celebrat que el nombre d'hospitalitzats...

Ecologia feixista: el perill d’idealitzar la natura

Escombro l'últim racó de pols de la casa però un color insòlit m'atura. Sacsejo el cap i apropo el...

L’OMS posa Espanya d’exemple de “terrible experiència”

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat als països europeus que prenguin nota de la "terrible experiència" que...

Puigdemont, Junqueras i eurodiputats de PNB, Bildu i Podem demanen que Sánchez actuï contra el TS

L'eurodiputat i president legítim de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident legítim i líder d'ERC, Oriol Junqueras, han...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

El darrer avançament electoral, encara sense data, anunciat pel president Torra se suma a la llista d’eleccions anticipades a Catalunya durant les últimes dues dècades. Els avançaments electorals han configurat el paisatge polític català dels darrers anys i darrere cada un d’ells hi ha la mateixa raó, la relació pendent de resoldre entre Catalunya i Espanya.

Les últimes eleccions al Parlament de Catalunya, convocades sota l’aplicació de l’article 155 i amb el xoc emocional de les presons i els exilis, tenien una pàtina d’excepcionalitat que d’alguna manera s’ha anat diluint amb el pas dels dies malgrat que Madrid ens ha procurat disgustos als independentistes de forma sistemàtica.

La configuració de la llista de Junts per Catalunya és un bon exemple d’això: d’una llista excepcional per donar resposta a un moment concret es preveu que en surti un espai polític sòlid, estructurat, ben falcat i amb vocació de donar resposta a totes les necessitats del país més enllà de la ja coneguda visió nacional.

Aquella improvisació dels primers dies s’ha anat substituint per espais més o menys organitzats que serveixen per prendre decisions i marcar el rumb polític d’un projecte que s’ha anat fent gran amb el pas dels dies.

Si les eleccions del 21 de desembre es van presentar com a excepcionals les que ara han de venir són les que han de consolidar la idea que l’excepcionalitat és la nova normalitat i que com que sembla que això no s’ha de resoldre immediatament hem de deixar de banda la sensació de provisionalitat. Saber trobar aquest punt exacte marcarà l’èxit tant de Junts per Catalunya com del moviment independentista en general. Si en aquestes eleccions el plantejament és simplement d’assimilar com a normals totes i cada una de les vulneracions de drets i llibertats de l’estat ens haurem deixat guanyar. Si per altra banda seguim amb un discurs estrictament d’excepcionalitat i deixem que la gestió, el dia a dia i la vida del conjunt dels ciutadans de Catalunya passin a segon pla tindrem un projecte polític buit de contingut i que deixa de banda allò que donava sentit al procés independentista, millorar la vida de la gent.

Així doncs, el repte d’aquestes pròximes eleccions que han de venir, des d’una visió independentista, exigeix saber trobar el punt just entre normalitat i excepcionalitat i que passa segurament per acceptar que l’excepcionalitat ha arribat per quedar-se un temps més.

- Publicitat -

Mirall és possible gràcies al suport dels seus subscriptors i mecenes. Amb només 2€/mes podem enfortir aquesta aposta periodística sense embuts.

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

El Gobierno posa fi al confinament total “sense aval científic”

El president del Govern, Quim Torra, ha acusat aquest dijous al Govern central de Pedro Sánchez de preveure que acabi el confinament total la...

Vergés li toca el crostó a Sánchez

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha criticat aquest dijous que "els festius, la mona i les celebracions no poden marcar...

Sánchez aixeca el confinament total dilluns però ampliarà l’estat d’alarma fins maig

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha mostrat convençut aquest dijous que caldrà ampliar l'estat d'alarma actual -que finalitza el 26 d'abril- com...

El Homrani es defensa contra l’acusació de “manca de lideratge”

L'oposició ha recriminat al conseller de Territori, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, una "manca de lideratge" amb la crisi del coronavirus, i...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca