Riera acusa el govern espanyol d’anar al diàleg amb “la pistola sobre la taula”

El diputat de la CUP diu que no hi ha un escenari de resolució perquè continua la "repressió i la violència"

Publicitat

El diputat de la CUP Carles Riera ha afirmat que el govern espanyol “va al diàleg amb la pistola sobre la taula” en referència a “l’amenaça de la repressió”. “Quan hi ha una veritable resolució d’un conflicte, les pistoles i les amenaces de l’abús de la violència es retiren”, ha afegit Riera en una entrevista a Ràdio 4 per després concloure que ara no hi ha un escenari de resolució perquè continua la “repressió i la violència”. En aquest sentit, ha dit que l’estat espanyol continua “amb tots els dispositius de l’exercici de la seva violència sobre la taula” i que això condiciona la reunió d’avui entre el president espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra.

La CUP no espera res de la trobada entre presidents i de la taula de diàleg entre governs ja que considera que negar la negociació sobre autodeterminació i amnistia suposa “tancar la porta a la resolució del conflicte”. I és que, segons Riera, la situació actual és “d’atzucac i bloqueig”.

Pel que fa als pactes postelectorals, Riera ha avisat que és “molt difícil amb les condicions actuals” que la CUP torni a facilitar un govern JxCat-ERC com ho va fer abstenint-se a la investidura de Torra. Tot i així, ha manifestat que estan disposats a assumir “totes les responsabilitats” si és per aplicar un programa basat en l’exercici “real” de l’autodeterminació.

Riera s’ha mostrat crític amb la tàctica d’ERC que, segons ha dit, està basada en desescalar el conflicte, renunciar a la desobediència, desmobilitzar el carrer i posar totes les esperances en el diàleg amb l’Estat. Però també ha apuntat que l’estratègia de JxCat té molt de simbolisme però que a la pràctica política, no és massa diferent a la d’ERC. Segons Riera, Torra hauria de votar com a diputat i generar conflicte ja que va dir que no renunciaria al seu escó.

Publicitat

Autocrítica sobre el cas de Boya

Riera ha admès que la CUP ha de fer autocrítica sobre el cas de l’exdiputada Mireia Boya perquè “les coses no es van fer prou bé” i es va aplicar “tard” el protocol. Boya va denunciar assetjament psicològic per part d’un company de la CUP. “La constatació i el reconeixement del problema va arribar tard i, per tant, les mesures es van aplicar amb contundència però tard”, ha afegit. En aquets sentit, ha conclòs que “probablement no es va actuar a temps ni amb tot el zel que hagués calgut”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca