Arrimadas accepta que a Catalunya hi ha una situació “excepcional”

Aposta per teixir aliances amb el PP i Cs: "Vull que s'entengui que és una situació d'excepcionalitat"

La portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, ha afirmat aquest dijous que les aliances que planteja de cara a les properes eleccions a Catalunya, el País Basc i Galícia són “excepcionals”, davant d’una “amenaça” nacionalista que “no existeix” a tots els territoris, i ha subratllat que el PP i Cs són partits diferents.

Publicitat

“Vull que s’entengui que és una situació d’excepcionalitat” i que “el PP i nosaltres som partits diferents”, però “en aquest moment és molt més intel·ligent, assenyat i útil pensar en allò que ens uneix” per “sumar esforços” en aquestes tres comunitats, ha dit en una entrevista a la Cadena Cope, que ha recollit Europa Press.

En aquest sentit, ha indicat que hi ha altres territoris en què “no existeix” l'”amenaça separatista o nacionalista” que la formació taronja veu a Catalunya, Euskadi i Galícia: “El dia que a Andalusia hàgim de fer això perquè hi ha independentisme andalús… espero ja no veure-ho”, ha bromejat.

Aquesta ha estat la resposta d’Arrimadas en ser preguntada sobre les coalicions que proposa, a les quals la gestora del seu partit dona suport, que podrien ser el primer pas perquè el PP i Cs concorrin junts en les properes eleccions generals amb la fórmula Espanya Suma.

Mobilitzar el vot

La diputada ha assegurat que continua treballant “perquè Ciutadans continuï sent el que és: un partit de centre, modern i liberal”, però “sempre disposat a arribar a acords transversals per frenar el nacionalisme” a les urnes i que “no es perdi ni un vot” d’electors “constitucionalistes”.

Arrimadas ha posat l’exemple de JxSí, la coalició amb la qual ERC i CDC es van presentar als comicis catalans del 2015 amb la participació també d’organitzacions independentistes.

“Ells es van unir, van introduir-hi gent de la societat civil i ningú no va dubtar que eren dos partits diferents”, ha assenyalat, i ha recordat la “mobilització extraordinària del vot independentista” que va aconseguir aquella candidatura.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca