Una ONG internacional denuncia que els estudiants LGTBI a Espanya estan exposats a “la discriminació i la violència”

L'associació IGLA World detecta "un fort augment" del discurs de l'odi contra aquest col·lectiu a Europa

Publicitat

L’Associació Internacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans i Intersex (ILGA World) ha alertat que els estudiants LGTBI a Espanya encara estan exposats a “la discriminació i la violència” a l’escola pel retard en “l’adopció d’una llei antidiscriminació”. En el seu informe anual publicat aquest dimarts, aquesta organització denuncia “un fort augment” del discurs de l’odi entre figures públiques contra aquest col·lectiu arreu d’Europa, especialment a Polònia, Bulgària, Turquia, Portugal o Espanya. Per exemple, a l’estat espanyol destaquen que el partit d’ultradreta Vox va aconseguir ser tercera força política en les eleccions generals després d’haver promès en campanya la prohibició de la desfilada de l’Orgull LGTBI.

“La realitat del col·lectiu LGTBI a moltes parts d’Europa és cada cop més difícil i continua sent invisible en bona part”, lamenta la directora d’ILGA Europe, Everlyne Paradis.

En aquest sentit, denuncien que a Europa encara existeixen obstacles en l’accés a la sanitat, hi ha assetjament escolar o es deneguen serveis a persones LGTBI “sense que els governs intervinguin”. Per això, reclamen lleis que garanteixin la protecció dels seus drets i promoguin un “discurs d’acceptació social i inclusió”.

ILGA World és una federació mundial de més de 1.600 organitzacions que fa campanya a favor dels drets humans de les persones lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersex.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes