El PNB veu més “serenitat” a la presó que a les institucions catalanes

Esteban: "Vam veure més serenitat que en algunes institucions"

Publicitat

El portaveu del Partit Nacionalista Basc (PNB) al Congrés, Aitor Esteban, ha assegurat, després de veure els polítics a la presó de Lledoners (Barcelona), que el seu empresonament dificulta que es pugui fer més política, i ha expressat: “Hi vam veure més serenitat que en algunes institucions parlamentàries”.

Així s’ha pronunciat en una entrevista a ‘La Vanguardia’ que ha recollit Europa Press, en què, a més, en ser preguntat per JxCat, ha expressat: “L’espai exconvergent ha d’aclarir-se, reorganitzar-se, perquè ara mateix aquest espai exconvergent ha renunciat a jugar en el tauler polític de Madrid”.

Ha avisat que, perquè duri la legislatura del president del Govern central, Pedro Sánchez, cal que tothom assumeixi riscos: “ERC és veritat que sembla que podria estar disposat a fer-ho, però cal buidar moltes incògnites. Unes eleccions catalanes aclaririen la situació”.

També ha advertit l’executiu del PSOE i Unides Podem que hauria de presentar ja els comptes “perquè, si no, paralitza la resta d’iniciatives”, i ha dit que els pressupostos han de sortir en el primer semestre i que, per tant, el Govern espanyol ha d’estar disposat a asseure’s i a dialogar.

Publicitat

“El drama és que no hi ha temps, no hi ha temps”, ha insistit Esteban, qui ha esperat que les circumstàncies preelectorals a Catalunya no s’anteposin a una anàlisi més a mig termini.

Amb tot, ha expressat el desig que en aquesta legislatura es puguin estudiar les bases d'”una nova relació” entre el País Basc i l’Estat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca