Johnson li marca el ritme a Brussel·les

Rebutja seguir les regles comunitàries per aconseguir un acord comercial

Tres dies després que s’hagi fet efectiu el Brexit, Brussel·les i Londres comencen a ensenyar les seves cartes de cara a la negociació de la futura relació. Les posicions comencen estant allunyades i deixant en evidència que les converses per assolir un acord, que s’hauria d’enllestir en els pròxims 10 mesos, no seran fàcils. Poc després que el cap de la negociació de la Unió Europea, Michel Barnier, hagi proposat un acord comercial “molt ambiciós” a Londres –condicionat a que se segueixin les regles i estàndards comunitaris-, el primer ministre britànic, Boris Johnson, ha rebutjar fer-ho. “No hi ha la necessitat que hi hagi un acord de lliure comerç que suposi acceptar les regles de la Unió Europea”, ha remarcat Johnson.

Publicitat

En un discurs, Johnson ha explicat les línies vermelles de Londres i ha deixat clar que vol un acord comercial similar al del Canadà però, en cas que no sigui possible, ha plantejat la possibilitat de tenir una relació sense un tractat comercial, com la que els 27 tenen amb Austràlia. Aquesta relació es basaria en acords sectorials i la resta d’intercanvis es regeixen per les regles de l’Organització Mundial del Comerç.

El primer ministre britànic sí que s’ha compromès a que les empreses britàniques no facin competència deslleial a les europees, tal com ha demanat Barnier en la presentació de l’esborrany per a la negociació aprovat per la Comissió.

Johnson també s’ha mostrat disposat a complir la segona exigència de Brussel·les: un acord de pesca que permeti l’accés dels vaixells comunitaris a aigües britàniques. El primer ministre britànic ha apostat, però, per negociar cada any les quotes pesqueres per prioritzar-ne l’accés als vaixelles britànics.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca