El PP presenta una denúncia contra Torra per usurpació de funcions

El líder dels populars reitera que en base a l'Estat, algú inhabilitat per ser diputat no pot ser president de la Generalitat

Publicitat

Pablo Casado ha anunciat aquest dilluns que el Partit Popular presentarà, probablement aquest dimarts, una denúncia contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per usurpació de funcions. El líder del PP ho ha dit en una entrevista a TVE, com a resposta a la inhabilitació com a diputat de Torra pel TSJC. A parer de Casado, en tant que Torra ja no és diputat, i segons l’Estatut, no pot exercir de president del Govern. El cas està pendent del recurs de Torra davant del Tribunal Suprem, però mentrestant la Junta Electoral Central ha ordenat que se li retiri l’acta de diputat, ordre que ha rebut l’aval de l’alt tribunal. Torra s’ha de reunir aquest dijous amb Pedro Sánchez, una reunió que Casado ha reclamat al líder del PSOE que no se celebri.

El president del PP ha reclamat al president del govern espanyol no només que no es reuneixi amb Torra, sinó que el cessi si segueix ostentant “una funció que ja no el representa”.

També ha desitjat que la denúncia que es registra aquest dimarts “tingui el mateix recorregut que van tenir les anteriors”. En aquest sentit ha tornat a criticar que Sánchez governi amb el suport dels partits independentistes i ha subratllat que el PP està “introduint sentit comú” davant les “cessions” que, al seu parer, els fa el líder de l’executiu espanyol.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca