El govern espanyol no espera resultats a curt termini amb Catalunya

La ministra de Política Territorial acompanyarà el president del govern espanyol al viatge a Barcelona

Publicitat

El govern espanyol assegura que Pedro Sánchez anirà a la reunió de dijous amb Quim Torra amb “esperit constructiu” però no espera resultats a curt termini del diàleg. La portaveu de l’executiu espanyol, María Jesús Montero, ha dit aquest dimarts en roda de premsa després de la reunió del Consell de Ministres a Moncloa que es troben en les “antípodes” amb la Generalitat i que, malgrat que volen “traslladar amb claredat la vocació inequívoca de diàleg”, l’esperança és aconseguir “punts de trobada en el mitjà i llarg termini” i no de forma ràpida. Montero ha dit que esperen que la reunió de dijous serveixi per “establir les vies que permetin seguir transitant” el camí del diàleg. “Partim de posicions molt allunyades”, ha remarcat, i caldrà ser “creatius” i “imaginatius” per abordar el conflicte, ha dit.

Montero també ha anunciat que la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, acompanyarà Sánchez al viatge a Barcelona i estarà disponible per sumar-se a les reunions que mantingui el cap de l’executiu espanyol però Montero ha assegurat que, a priori, no està previst que estigui present a la reunió entre Torra i Sánchez, que preveuen que sigui només entre els dos presidents.

La ministra portaveu ha dit que Sánchez vol parlar de la situació global a Catalunya, no només de les seves aspiracions polítiques sinó que també de temes que afecten el dia a dia. Fonts de Moncloa han descartat que de la reunió amb Torra surti ja una data per a la primera reunió de la mesa de diàleg entre governs i tampoc preveuen anunciar dijous la composició dels equips negociadors, a l’espera de parlar-ho amb ERC.

Montero ha dit que el diàleg requerirà “temps” però ha esperat trobar “punts de trobada” per donar una resposta “global” al conflicte. La portaveu del govern espanyol ha recordat l’esperit de la transició democràtica i ha dit que amb el conflicte català cal transcendir les “posicions diametralment oposades” per trobar solucions.

Publicitat

Augment de l’SMI

El govern espanyol ha aprovat a la reunió d’aquest dimarts l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins als 950 euros el 2020. Es tracta d’una mesura que tindrà caràcter retroactiu des de l’1 de gener del 2020 i que afectarà uns dos milions de treballadors. El govern espanyol va signar la setmana passada l’acord amb sindicats i patronals.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca