Colau considera ERC com uns “esclaus” del processisme

Confia que si els comuns són decisius es trencaran els "vetos creuats" per a un govern progressista

Publicitat

L’alcaldessa de Barcelona i dirigent dels comuns, Ada Colau, ha aposat per promoure un govern progressista a la Generalitat després de les pròximes eleccions i ha confiat que si la seva formació és decisiva es trencaran els “vetos creuats” entre ERC i PSC. En una entrevista a Ràdio 4, Colau ha considerat un “error” que el PSC descarti acords postelectorals amb ERC. I també s’ha referit a ERC com un partit que té “complexos a l’ombra de JxCat” i que és “esclau” del marc processista en el què es prioritza el tema nacional per davant l’agenda social. Un escenari que confia que canviï després de les eleccions catalanes i ha posat d’exemples els acords dels comuns al govern espanyol i a l’Ajuntament de Barcelona.

“Necessitem governs progressistes. Exactament quines fórmules, ho decidirà el vot d ela ciutadania”, ha afegit.

Preguntada per si el president del Parlament, Roger Torrent, ha fet bé acatant la retirada de l’escó de Torra, Colau ha considerat que “no tenia cap alternativa”. I ha defensat que no es poden fer “gestos simbòlics” que tornin a reproduir el bloqueig de les institucions. “Hem de buscar fórmules efectives i pràctiques perquè la judicialització no bloquegi més les institucions”, ha conclòs.

En aquest sentit, i en referència a Torra, li ha recordat que als dirigents de les institucions no se’ls demana “proclames i actituds simbòliques” sinó solucions.

Publicitat

Pel que fa a la reunió que mantindrà aquesta setmana amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha dit que és una reunió com a alcaldessa i que hi va amb una agenda de ciutat. Entre els temes més destacats ha situat la necessitat de regular el preu del lloguer i una llista d’inversions pendents.

Precisament, sobre la qüestió del lloguer i preguntada per les declaracions de la vicepresidenta tercera i ministra d’economia, Nadia Claviño, en què descartava una limitació dels preus, Colau ha recordat que hi ha un acord de govern escrit que inclou aquesta qüestió. Així mateix ha atribuït les declaracions de la ministra a “importants pressions” dels sectors immobiliaris i financers.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca