Guanyem Badalona crida a un govern de concentració

Proposa un govern de concentració amb PSC, comuns, ERC i JxCat: "L'ajuntament està en bancarrota tècnica"

Guanyem Badalona ha fet una crida a conformar un govern de concentració amb tots els partits “democràtics” i sense el PP perquè, segons alerten, l’ajuntament “està en bancarrota tècnica tot i comptar amb plena salut econòmica”. En un comunicat, han lamentat que el govern actual de PSC i Badalona en Comú “no ha respectat cap dels compromisos” i assegura que la interlocució política amb el PSC “és pràcticament inexistent o ineficaç”. A més, han advertit que qui s’endú “el rèdit” de la situació és “la xenofòbia i el populisme de Xavier García Albiol i el PP”. La formació assegura que aquest pacte, que obren a ERC, PSC, Badalona en Comú i JxCat, és “l’única solució possible” i reclamen “un govern de majoria amb un lideratge polític clar i rotund” que, de fet, creuen que hauria d’encapçalar Dolors Sabater.

Publicitat

“Només aquest govern majoritari de concentració de 16 regidors dels 27 totals pot tenir la força i el lideratge necessari per a sortir de l’actual bancarrota tècnica”, han augurat, i han fet una crida a totes els forces a seure “de manera urgent” per consensuar “un pla de xoc”. A més, avancen que aquest nou govern “només pot esta liderat per Dolors Sabater” però que les responsabilitats han de ser compartides de manera proporcional.

Guanyem Badalona assegura “no es pot governar en minoria absoluta la tercera ciutat de Catalunya” i remarca que la crisi actual és “de lideratge polític”. També es queixen que no se’ls ha fet arribar el pla de govern “perquè no existeix” i denuncien que en set mesos “no s’ha impulsat cap pla d’ordenances fiscals ni s’ha posat en marxa un nou pressupost”. “Però pitjor que la inacció política absoluta és el pas enrere que s’ha fet en múltiples àmbits de la gestió municipal”, continuen, i posen com a exemple l’impagament a proveïdors i entitats, “bloqueig” del manteniment d’instal·lacions i “col·lapse total” dels serveis.

A l’escrit també insisteixen que no defugen l’autocrítica perquè ells mateixos reconeixen que no van aconseguir la majoria necessària per a “reformar profundament” l’administració durant la seva etapa de govern però asseguren que ara aquesta feina és “inajornable i prioritària”.

Guanyem Badalona també alerten que, si no es dona resposta a la crida per fer un govern de concentració, s’entrarà en una fase “d’aprofundiment de la bancarrota tècnica i política”. “Aquesta situació només és camp adobat per a discurs populista xenòfob i ultradreta a la ciutat”, argumenten, i asseguren que “no es pot apuntalar constantment aquesta situació nefasta”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca