Colau anuncia la primera consulta ciutadana quatre anys més tard

La promesa electoral del 2015 es complirà i per primera vegada es preguntarà en què invertir 75 milions durant aquest mandat

Els barcelonins podran decidir per primera vegada el 5% de les inversions municipals de manera directa, un total de 75 milions que serviran per impulsar els projectes que els veïns prioritzin per al seu barri i districte.

Publicitat

En el marc del procés participatiu del ‘Programa d’Acció Municipal 2020-2023’, a partir d’aquest dilluns i fins el 7 de juny, els ciutadans podran fer les seves propostes, el debat, la priorització i la votació dels projectes a desenvolupar.

Els projecte es durà a terme a través de la plataforma decidim.barcelona, i es podran presentar propostes amb un cost d’entre 50.000 euros i el 30% del pressupost assignat al districte, d’un màxim de dos milions d’euros.

“És una quantitat molt important, no és simbòlica, perquè volem que la participació de la ciutadania sigui real. La gent no només vol opinar, vol decidir”, ha dit l’alcaldessa, Ada Colau, en declaracions a la premsa.

La distribució econòmica per districtes s’ha fet amb “caràcter redistributiu”, el 50% de manera equitativa i l’altre 50% segons criteris demogràfics i socioeconòmics, segons la població, la renda, la densitat, l’esperança de vida i la superfície.

Sants-Montjuïc, Sant Martí i Nou Barris podran invertir nou milions en projectes; Ciutat Vella 8,5 milions; Horta-Guinardó vuit; l’Eixample i Sant Andreu 7,5; Gràcia sis; Sarrià-Sant Gervasi 5,5 milions, i les Corts, cinc.

A més de decidim.barcelona, les peticions es podran canalitzar a través d’estands al carrer, debats presencials temàtics o de col·lectius i altres òrgans ordinaris de participació, ha detallat el regidor de Participació, Marc Serra.

Qualsevol persona, que visqui o no a la ciutat, pot presentar projectes d’inversió per als pressupostos participatius, però només podran votar els qui estiguin empadronats i tinguin més de 14 anys.

Calendari

Fins el 17 d’abril es desplegarà la fase de debat i recollida de projectes i propostes i la valoració tècnica i política, i del 20 d’abril al 7 de juny es concretaran i votaran els projectes que finalment s’impulsaran.

La ciutadania podrà votar dues vegades: d’entre tots els projectes presentats, cada veí podrà donar suport a un mínim de dos i un màxim de deu (sense límit territorial).

Només passaran a la fase següent els 30 projectes més votats de cada districte i, en la votació final, cada barceloní podrà votar un mínim de tres projectes per districte amb el sistema de “cistella de la compra”, fins que s’esgoti el pressupost.

Requisits del projecte

Els projectes “no poden tenir una despesa corrent associada considerable”, per la qual cosa no es podrà demanar l’obertura d’equipaments com una llar d’infants, que suposa una despesa anual de 600.000 euros, segons Serra.

També queden excloses les parades de bicing o d’autobús, però sí que es pot demanar la reforma d’una plaça i una escola, a més de la millora tecnològica d’equipaments i la construcció d’espais de joc i pistes esportives.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca