Rufián treu ferro a la suspensió de la taula de diàleg

Creu que no va haver-hi "mala fe" per part de La Moncloa

Publicitat

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, creu que La Moncloa no va actuar amb “mala fe” quan, inicialment, va decidir ajornar fins a després de les eleccions catalanes la taula de diàleg que havien pactat amb els republicans, una decisió que va rectificar tot just unes hores després.

“Van fer una lectura equivocada. Només els faltava informació”, ha defensat Rufián en una entrevista a la Cadena SER, que ha recollit Europa Press, en la qual ha celebrat que es pogués solucionar i que s’hagi respectat un espai de diàleg importantíssim.

Va ser precisament l’empipament d’ERC el que va portar l’executiu de Pedro Sánchez a rectificar la seva posició inicial i a anunciar que finalment sí que es constituiria la taula amb el Govern abans dels comicis.

En una primera nota, l’executiu central va manifestar que esperava “poder iniciar el diàleg” quan s’haguessin celebrat els comicis a Catalunya i quan s’hagués constituït el nou Govern, un anunci que ERC no va trigar a denunciar perquè ho considerava un incompliment flagrant del seu acord d’investidura amb el PSOE.

Publicitat

“La part negativa és que ens en vam assabentar per la premsa. Ja era una mala manera de començar”, ha apuntat el polític català, que es va reunir dijous amb Pedro Sánchez per traslladar-li el malestar dels sobiranistes amb la seva decisió.

“Crec que La Moncloa fa una lectura equivocada i considera que s’ha d’ajornar tot. Els faltava informació i vam voler ser útils i reivindicar els pactes”, ha assenyalat.

Amb tot, el portaveu d’ERC ha rebutjat oferir gaires detalls sobre les hores que van transcórrer entre les dues versions del Govern central, perquè això portaria a un bucle en el qual es generaria “moltíssim soroll”.

Rufián tampoc no ha volgut pronunciar-se sobre els terminis en què ha de moure’s la taula: “Convé recordar que no s’ha constituït perquè els gabinets dels presidents estan parlant. Això ja és positiu, i seria irresponsable posar-hi més pressió”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca