L’economia espanyola no remunta

L'augment interanual del PIB de l'Estat baixa fins a l'1,8% el quart trimestre, creix la taxa més baixa des de 2014

El Producte Interior Brut (PIB) de l’Estat ha crescut un 2% el 2019, la taxa més baixa dels últims cinc anys, segons les dades avançades de la Comptabilitat Nacional Trimestral de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). L’economia espanyola va registrar un creixement intertrimestral del 0,5% el quart trimestre, una dècima superior a la taxa estimada per als tres mesos precedents. En termes interanuals, l’economia espanyola ha moderat el seu creixement entre octubre i desembre fins a l’1,8%, una dècima inferior al registrat en el tercer trimestre. La contribució de la demanda interna al creixement interanual del PIB és d’1,2 punts en el quart trimestre, sis dècimes per sota del tercer. En canvi, la demanda externa té una aportació de 0,6 punts, cinc dècimes superiors al trimestre anterior.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes