Els crítics de Ciutadans agafen força per fer caure Arrimadas

Celebren aquest divendres a Barcelona el seu primer acte hi intervindran Xavier Pericay, cofundador de Cs i exportaveu a les illes Balears, i càrrecs institucionals a Catalunya

ls crítics de Ciutadans celebren aquest divendres a Barcelona el seu primer acte públic, al qual està previst que assisteixi el vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, per reclamar que els nous Estatuts del partit donin més veu a la militància i redueixin el poder del Comitè Executiu.

Publicitat

La plataforma que acaben de crear, ‘Ciudadanos eres tú’, ha anunciat a les xarxes socials l’acte de presentació, que es farà al Centre Cívic Vil·la Florida a les 19.00 hores. “No hi ha cap lloc millor per reconduir el projecte que fer-ho a la ciutat que ens va veure néixer”, afirmen.

Igea, convertit en la figura més destacada del sector crític, ha confirmat la seva assistència a l’acte i també hi serà el viceconseller de Transparència i Qualitat dels Serveis del seu Govern, Fernando Navarro, segons ha pogut saber Europa Press.

Desacord amb Arrimadas

L’esdeveniment se celebrarà un dia després que la portaveu de la formació taronja al Congrés, Inés Arrimadas, dediqués al dirigent de Castella i Lleó les seves paraules més dures fins ara, i es va referir a ell com “aquell senyor” i li va retreure les crítiques al sistema d’organització intern de Cs.

L’exlíder de Ciutadans a Catalunya li ha dit que si vol un “partit de baronies” territorials, haurà de presentar-se a les primàries de principis de març i competir amb ella per liderar la formació. Encara que el vicepresident autonòmic continua sense descartar una possible candidatura, diu que el debat que ell planteja no és de persones, sinó d’idees, i insisteix que la millor opció per succeir Albert Rivera és Arrimadas.

La portaveu, en canvi, rebutja ser presidenta “amb un partit de baronies dissenyat per Igea” i sosté que les candidatures a la Presidència –que es votaran el 7 i el 8 de març– van vinculades a un projecte de partit i a un equip.

Actualment, les agrupacions locals de Cs estan debatent esmenes a la ponència d’Estatuts que, juntament amb la ponència d’Estratègia, es votarà i aprovarà a l’Assemblea General dels dies 14 i el 15 de març.

Menys poder per l’executiva

El propòsit de ‘Ciudadanos eres tú’ és promoure els seus plantejaments entre la militància perquè les esmenes al document d’Estatuts es puguin arribar a debatre en el congrés extraordinari.

L’esborrany redactat per la Comissió d’Estatuts de Cs i aprovat pel Consell General inclou mesures per donar més protagonisme als afiliats i escoltar les seves propostes, però preserva el control de tota l’estructura orgànica per part del Comitè Executiu i manté un ampli catàleg d’infraccions disciplinàries.

Davant d’això, els crítics aposten per “aprofundir en la democràcia interna” i pel fet que l’executiva nacional no acumuli tant de poder en el partit. Amb aquesta finalitat, plantegen que els militants intervinguin en el nomenament dels càrrecs orgànics territorials més rellevants i que es millori el sistema de “pesos i contrapesos interns”.

Durant l’acte d’aquest divendres, explicaran el contingut d’aquestes esmenes i parlaran “del passat, el present i el futur de Ciutadans”, segons fonts de la plataforma. Hi intervindran, entre d’altres, l’exportaveu al Parlament de les illes Balears i cofundador del partit, Xavier Pericay, i diferents càrrecs institucionals, la majoria de Catalunya.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca