Romeva recorda que qui li ha tret l’escó a Torra és el sistema judicial

Aposta pel diàleg amb els no independentistes i per l'amnistia

El conseller legítim empresonat Raül Romeva ha defensat que només el sistema judicial ha decidit treure l’escó al president de la Generalitat, Quim Torra. “No ho ha fet ningú més que una part del sistema judicial espanyol que té l’objectiu de desmantellar una proposta política que l’incomoda”, ha dit en una entrevista a TV3 gravada amb vídeo des de Lledoners. Però Romeva ha volgut posat l’accent en el fet que el “prioritari” és tenir una “mirada més àmplia i més global”. Pel que fa als no independentistes, Romeva ha apostat pel diàleg malgrat les “discrepàncies”. “Vinc de la cultura de resolució de conflictes. No hi ha cap conflicte al món que no s’hagi resolt al voltant d’una taula”, ha afegit per després assenyalar l’amnistia com una “molt boina manera” per reconduir la situació.

Publicitat

El conseller l’egítim d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat ha parlat de “persecució judicial” a l’independentisme, des “d’una part del sistema judicial espanyol”, contra ell i la resta de presos i també, ara, contra el president de la Generalitat.

“No oblidem mai qui inicia la persecució judicial del president Torra i per què. No oblidem mai qui decideix, vulnerant les seves competències, treure-li la condició de diputat; no ho ha fet ningú més que una part del sistema judicial espanyol que té un objectiu que és desmantellar una ideologia, una proposta política que l’incomoda”, ha defensat referint-se a l’episodi que ha fet trencar la confiança entre JxCat i ERC i que ha portat Torra a anunciar eleccions després que el Parlament aprovi els pressupostos.

El conseller legítim s’ha referit a aquestes discrepàncies dins l’independentisme considerant que “és normal que hi hagi debat”, fins i tot dins d’una mateixa formació política, però ha assenyat que allò prioritari és que hi hagi una “mirada més àmplia i més global”.

En referència a les compareixences dels polítics presos a la comissió del 155 del Parlament, Romeva ha lamentat que Cs, PSC i PPC no aprofitessin per intercanviar impressions. “A mi m’hauria agradat i ho hagués considerat, fins i tot, un gest d’una certa humanitat. Ningú ha d’entendre que el fet que vagis a parlar amb algú signifiqui que li estàs donant la raó”, ha afegit.

En l’àmbit més personal i sobre la seva relació amb la presó, Romeva assegura que l’ha fet “més fort i més resilient en el sentit personal i fins i tot polític”. Així mateix, ha remarcat la “humanitat” que es viu a la presó i la bona relació amb les persones que en formen part. Des d’interns, funcionaris i equips directius.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca