Turull reclama “unitat i lleialtat” independentista i evitar escenes com les d’ahir

Descriu el 155 com un "bypass" cap a la intervenció de la democràcia

El conseller legítim Jordi Turull ha fet una crida a “l’esperit d’unitat i lleialtat”, la “confiança” i la “fermesa” per culminar de manera pacífica el que Catalunya va començar l’1-O del 2017. En la seva intervenció inicial a la comissió d’investigació del 155, Turull ha afegit que encara hi ha temps i que és una “obligació” pel mandat de les urnes. L’última vegada que Turull va trepitjar el Parlament era el març del 2018, quan va intervenir al debat d’investidura com a aspirant a president de la Generalitat però el dia següent va tornar a la presó. El conseller ha descrit el 155 com un “bypass” que va del “fracàs per un engany d’Estat” que suposa la transició a la “intervenció de les urnes i la democràcia”.
“Encara que em posi en un vesper… Cal, perquè hi son a temps i tenen l’obligació pel mandat de les urnes, recuperar l’esperit d’anar a la una de debò, d’unitat, lleialtat, confiança, fermesa, civisme i determinació. És més necessari que mai”, ha defensat Turull per després afegir que fent-ho d’aquesta manera ja s’ha demostrat que es pot fer possible tot allò que “alguns diuen que és impossible”.

Publicitat

En la part final de la seva intervenció, Turull ha insistit en la necessitat de la unitat i també s’ha referit a la divisió entre JxCat i ERC que es va viure ahir al Parlament arran de la situació de Quim Torra. “Amb segons quins episodis que veiem, no trobem sentit a la presó. La gent no ha fallat mai, quan es donen la mà no li pregunten de quin partit és. Jo els demano que a part de plantar cara quan es vol apartar un càrrec electe, sobretot no oblidin per què han estat electes. Faci’n-ho junts. Deixem l’orgull i agafem la bandera de la unitat i la dignitat”, ha insistit.

El conseller legítim de la Presidència també ha fet referència a la disposició al diàleg i ha defensat que fins i tot “amb tot el que s’està patint” s’hi està disposat. Això sí, ha volgut recalcar que ha de ser un “diàleg real i no per marejar la perdiu”.

4 mesos per ser un estat

Turull ha negat que el govern de Puigdemont hagués enganyat els ciutadans i ha defensat que Catalunya sí que estava preparada per assolir la independència i que era l’Estat qui “no estava preparat per assumir un acte de radicalitat democràtica”. En aquest context, ha assegurat que si s’hagués acceptat el resultat del referèndum de l’1-O, Catalunya estava preparada per ser un estat en quatre mesos. I ha afegit que estats pitjors preparats i en èpoques pitjors han assolit la independència.

Turull també ha posat en dubte que la segona vegada que va ingressar a la presó fos una decisió el jutge instructor. Justament va ser enmig del debat d’investidura en el què ell era candidat a la Generalitat. I ha demanat a la comissió d’investigació del 155 que en tregui l’entrellat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca