Madrid aprofita la decisió de Colau per negociar amb l’Hermitage per instal·lar la franquícia

El consistori barceloní no va autoritzar el projecte després de fer públics els resultats de quatre informes tècnics

L’Ajuntament de Madrid iniciarà converses amb el Museu Hermitage de Sant Petersburg per avaluar l’encaix d’una franquícia de la pinacoteca a la capital espanyola, després que Barcelona hagi denegat per ara el projecte si no es reformula. Així ho han confirmat fonts de l’àrea de Cultura, Turisme i Esports a l’ACN, que precisen que Madrid està oberta a “totes les sensibilitats artístiques” i refermen que no es vetarà “ningú” que vulgui presentar el seu projecte per la ciutat. El consistori de Barcelona no va autoritzar aquest dilluns instal·lar una seu del museu al port després de fer públics els resultats de quatre informes tècnics.
La delegada de Cultura a l’Ajuntament de Madrid, Andrea Levy, es posarà en contacte amb els responsables del museu les pròximes setmanes per valorar la “idoneïtat” del projecte i la possibilitat que aquest es pugui instal·lar a Madrid. “Arribi a bon port o no, la decisió de Madrid sempre serà aliena de les raons sectàries, no com el cas de Barcelona”, acusen les mateixes fonts.

Publicitat

“No es pot autoritzar el projecte”

“Ara mateix l’Ajuntament no pot autoritzar ni donar el seu vistiplau a fer el projecte” de l’Hermitage al port. Així de contundent es va mostrar dilluns la segona tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, després d’explicar, juntament amb el sisè tinent d’alcaldia, Joan Subirats, que quatre informes tècnics desaconsellen instal·lar l’Hermitage al port de la ciutat.

Tot i això, Sanz ha assenyalat que com qualsevol altre projecte l’analitzaran si incorpora els elements dels quatre informes sobre urbanisme, mobilitat, sostenibilitat econòmica i cultura.

L’informe sobre la idoneïtat urbanística indica quatre possibles ubicacions alternatives: Moll de Sant Bertran, el Parc de la Barceloneta, finals de la Rambla Prim i les Tres Xemeneies. Sanz, però, va voler deixar clar que no són propostes de l’Ajuntament.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca