Dijous 20 Febrer, 2020

A Errejón li queda molt a prop Catalunya

Demana eleccions per substituir la "interinitat" de Torra per un Govern estable

El líder de Més País, Íñigo Errejón, creu que tard o d’hora s’han de celebrar eleccions a Catalunya perquè es pugui formar un Govern “estable” amb un president de la Generalitat que no estigui en una “situació d’interinitat” com es troba ara, al seu parer, el cap de l’executiu català, Quim Torra.

Així ho ha assegurat en declaracions als mitjans de comunicació abans de participar en la Junta de Portaveus, en ser preguntat pel fet que la Mesa del Parlament hagi assumit que Torra ha perdut el seu escó a la cambra després que la Junta Electoral Central (JEC) en confirmés la inhabilitació com a diputat, com va dictar el Tribunal Suprem (TS).

Errejón creu que el Govern central ha de mantenir un diàleg “amb plena normalitat” amb la Generalitat, però ha defensat que el més lògic és que sigui “amb algú que no estigui en situació d’interinitat”. “Per això cal que hi hagi un president a Catalunya”, ha defensat.

A més a més, ha assenyalat que al Parlament s’està veient “la ruptura de la coalició de Govern” entre ERC i JxCat “que ha liderat la Generalitat” fins ara. Al seu parer, aquesta situació demostra que és “urgent que es renovi l’escenari polític català i que hi hagi un Govern estable que es posi a treballar”.

Fes-te subscriptor

Compromís amb el periodisme sense embuts

Tot el suport econòmic que rep Revista Mirall és imprescindible per mantenir viu el projecte, ara ja pots fer-te subscriptor des de només 2€/mes

6,479FansM'agrada
1,099SeguidorsSeguir
15,730SeguidorsSeguir

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca