A Errejón li queda molt a prop Catalunya

Demana eleccions per substituir la "interinitat" de Torra per un Govern estable

Publicitat

El líder de Més País, Íñigo Errejón, creu que tard o d’hora s’han de celebrar eleccions a Catalunya perquè es pugui formar un Govern “estable” amb un president de la Generalitat que no estigui en una “situació d’interinitat” com es troba ara, al seu parer, el cap de l’executiu català, Quim Torra.

Així ho ha assegurat en declaracions als mitjans de comunicació abans de participar en la Junta de Portaveus, en ser preguntat pel fet que la Mesa del Parlament hagi assumit que Torra ha perdut el seu escó a la cambra després que la Junta Electoral Central (JEC) en confirmés la inhabilitació com a diputat, com va dictar el Tribunal Suprem (TS).

Errejón creu que el Govern central ha de mantenir un diàleg “amb plena normalitat” amb la Generalitat, però ha defensat que el més lògic és que sigui “amb algú que no estigui en situació d’interinitat”. “Per això cal que hi hagi un president a Catalunya”, ha defensat.

A més a més, ha assenyalat que al Parlament s’està veient “la ruptura de la coalició de Govern” entre ERC i JxCat “que ha liderat la Generalitat” fins ara. Al seu parer, aquesta situació demostra que és “urgent que es renovi l’escenari polític català i que hi hagi un Govern estable que es posi a treballar”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes