Els pressupostos del 2020 només destinaran 15M€ a dependència i discapacitat

Els agents socials i econòmics consideren que la partida suposa dedicar menys d'un euro al dia per persona en residència assistida

Publicitat

Els agents socials i econòmics del sector d’atenció a la gent gran critiquen que la proposta de pressupostos del Govern destina només 15 MEUR a l’atenció a la gent gran, cosa que calculen que implica dedicar menys d’un euro al dia per persona en residència assistida, que és el recurs majoritari entre les persones grans en situació de dependència. En un comunicat, el sector considera que està ”infrafinançat” des de fa dotze anys, i que obliga a mantenir uns salaris ”molt ajustats” que provoquen que el sector no sigui ”atractiu” per a la gran majoria de professionals. Per això, demanen recuperar ”el full de ruta” amb la proposta inicial de 300 MEUR pels propers quatre anys i no 90 com ha quedat finalment.

Patronals i sindicats consideren que només amb aquest 300 MEUR el sector es podrà ajustar a les necessitats de la societat i garantir, alhora, la qualitat i l’equitat en l’atenció a la gent gran, millorar les condicions laborals dels professionals i garantir també, la sostenibilitat de les empreses i les entitats. Per això, manifesten ”sorpresa i decepció”, per aquest canvi de proposta.

En el comunicat, els agents socials i econòmics lamenten que de l’increment de 3.000 milions respecte els darrers comptes aprovats, només 15 MEUR es puguin destinar a l’atenció a la gent gran, malgrat que per les altres àrees estratègiques vinculades a polítiques socials es prevegin ”increments significatius”.

El comunicat el signen l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), els Centres Sociosanitaris Catòlics de Catalunya, CCOO, el Consorci de Salut i Social de Catalunya, la Confederació, la Unió Catalana d’Hospitals, la Unió General dels Treballadors i la Unió de Petites i Mitjanes Residències.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca