El nombre d’hipoteques en caiguda lliure

Cau un 15,9% al novembre a Catalunya en comparació amb 2018

Publicitat

El nombre d’hipoteques a Catalunya va caure un 15,9% al novembre passat en comparació amb el mateix mes del 2018, fins arribar als 4.596 contractes, segons l’Estadística d’Hipoteques publicada aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). En comparació amb el mes anterior, la davallada ha estat del 10,4%. Catalunya és la tercera comunitat amb major nombre d’hipoteques constituïdes per aquest mes, per darrera de Madrid (5.501) i Andalusia (4.596). D’altra banda, l’import mitjà de les hipoteques a Catalunya s’ha situat en 665.261 MEUR, un 18,4% menys interanual. A l’Estat, el nombre d’hipoteques constituïdes va baixar un 0,5% fins a les 29.146.

Lleida és la demarcació que va registrar una caiguda més acusada, amb un 22,16% interanual fins a les 137 hipoteques, tot i que són les mateixes que el mes anterior. En segon lloc es va situar Barcelona, amb 3.497 hipoteques, un 17,27% menys que l’any anterior.

En tercer lloc es va situar Tarragona, amb 474 contractes, un 9,71% menys interanual, i un import de 42.077 MEUR. A Girona el nombre de compravendes va caure un 8,61% amb 488 contractes i un capital prestat de 59.836 MEUR.

Al conjunt de l’Estat, les 29.146 hipoteques es van constituir per valor de 3.781.790 MEUR, un 0,40% menys que en el mateix mes del ‘any anterior. L’import mitjà es va situar en 129.753 euros.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca