El govern espanyol passa de dramatitzar el Brexit a assegurar que el comerç bilateral no patirà canvis

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme assegura que no hi haurà canvis i s'aplicarà la normativa de la UE

El ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha assegurat que el comerç bilateral es prestarà “en les condicions actuals” durant el període transitori que comença el proper divendres, dia marcat pel Brexit. A partir de dissabte el Regne Unit no serà estat membre de la Unió Europea i s’obre un període transitori d’un any, que es podria estendre. Durant el mateix, el govern espanyol ha assegurat que per als operadors “no hi haurà canvis en cap aspecte: de duanes, fiscal, regulatori, etc” i el Regne Unit “continuarà aplicant tota la normativa de la UE”.

Publicitat

Pel que fa a les mercaderies, continuarà formant part del Territori Duaner de la UE i del Mercat Únic, motiu pel qual es mantindrà la lliure circulació de mercaderies. Tampoc hi haurà canvis en l’estatus d’origen dels seus productes, pel que les empreses podran continuar beneficiant-se de les preferències d’aranzels dels acords subscrits per la UE en iguals condicions.

L’1 de gener del 2021, el Regne Unit deixarà de tenir l’obligació d’aplicar la normativa de la UE i entraria en vigor l’acord comercial al que s’arribi. En cas de no haver-hi acord, el Regne Unit “tindria el mateix tracte que d’altres països de l’Organització Mundial del Comerç, amb els que la UE no té acord preferencial”.

D’altra banda, el ministeri també ha indicat que un cop finalitzat el període transitori, el Regne Unit quedarà fora de la Unió Duanera de l UE “i serà n tercer país per a tots els efectes, tant en comerç de béns com de serveis i els seus productes deixaran de tenir l’estatus d’originaris de la UE”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca