El govern espanyol estudia mesures per ajudar els agricultors afectats per la borrasca Gloria

"Tenim instruments com l'assegurança agrària, però caldrà veure quins altres instruments posem al servei per respondre a aquesta situació que és excepcionalment dura per als nostres productors"

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha assegurat aquest dilluns que el Govern central està estudiant quins “instruments” pot activar per ajudar els agricultors que s’enfronten a una situació “excepcionalment dura” per les conseqüències de la borrasca Gloria.

Publicitat

“Tenim instruments com l’assegurança agrària, però caldrà veure quins altres instruments posem al servei per respondre a aquesta situació que és excepcionalment dura per als nostres productors”, ha assenyalat en arribar a la reunió de ministres d’Agricultura de la UE a Brussel·les.

Planas ha afirmat que, després de la reunió extraordinària que va convocar Pedro Sánchez divendres passat per avaluar els danys provocats per la borrasca, el Consell de Ministres d’aquest dimarts “adoptarà decisions” i “veurà amb quins instruments” hi donarà “resposta” l’executiu central.

Així, el Consell de Ministres de dimarts abordarà la situació que ha provocat aquesta borrasca després que el president del Govern espanyol reunís divendres passat 12 membres de l’executiu central per fer una primera avaluació de danys al Mediterrani i activar les ajudes.

Pel que fa a aquella reunió, es va saber que el Govern central es planteja adoptar mesures immediates per modificar l’actual sistema de concessió d’ajudes per atendre les conseqüències provocades per temporals com el Gloria, perquè aquests “esdeveniments i situacions catastròfiques” són cada vegada més freqüents a conseqüència del canvi climàtic.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca