El govern espanyol estudia mesures per ajudar els agricultors afectats per la borrasca Gloria

"Tenim instruments com l'assegurança agrària, però caldrà veure quins altres instruments posem al servei per respondre a aquesta situació que és excepcionalment dura per als nostres productors"

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha assegurat aquest dilluns que el Govern central està estudiant quins “instruments” pot activar per ajudar els agricultors que s’enfronten a una situació “excepcionalment dura” per les conseqüències de la borrasca Gloria.

Publicitat

“Tenim instruments com l’assegurança agrària, però caldrà veure quins altres instruments posem al servei per respondre a aquesta situació que és excepcionalment dura per als nostres productors”, ha assenyalat en arribar a la reunió de ministres d’Agricultura de la UE a Brussel·les.

Planas ha afirmat que, després de la reunió extraordinària que va convocar Pedro Sánchez divendres passat per avaluar els danys provocats per la borrasca, el Consell de Ministres d’aquest dimarts “adoptarà decisions” i “veurà amb quins instruments” hi donarà “resposta” l’executiu central.

Així, el Consell de Ministres de dimarts abordarà la situació que ha provocat aquesta borrasca després que el president del Govern espanyol reunís divendres passat 12 membres de l’executiu central per fer una primera avaluació de danys al Mediterrani i activar les ajudes.

Pel que fa a aquella reunió, es va saber que el Govern central es planteja adoptar mesures immediates per modificar l’actual sistema de concessió d’ajudes per atendre les conseqüències provocades per temporals com el Gloria, perquè aquests “esdeveniments i situacions catastròfiques” són cada vegada més freqüents a conseqüència del canvi climàtic.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes