Competència impugna un contracte de transport públic de l’AMB valorat en 1,7M€

L'ACCO considera que el plec és "altament restrictiu de la competència"

L’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha interposat un recurs contenciós administratiu contra l’acord del Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per la licitació d’un contracte de transport públic de viatgers. En concret, es tracta d’un expedient de contractació del servei públic de transport col·lectiu urbà de viatgers de l’Àrea Portuària de Barcelona i a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), amb un pressupost màxim de 1,7 milions d’euros. Amb aquesta actuació, l’ACCO fa ús de les seves facultats d’impugnació davant els òrgans jurisdiccionals dels actes de les administracions públiques per defensar la competència efectiva en els mercats.

Publicitat

L’ACCO considera que els plecs de les clàusules administratives de la contractació tenen “previsions altament restrictives de la competència, que limiten de manera greu la concurrència i la competència pel mercat conformat per aquesta licitació”, segons ha informat en un comunicat.

En concret, posen de manifest que el plec no es divideix en lots, “ni justifica adequadament” aquest fet. A més, en les licitacions s’exigeix un nivell d’experiència prèvia en nombre de quilòmetres recorreguts anuals en transport urbà molt elevat, que “limita injustificadament” el nombre d’operadors que hi poden participar.

Els contractes valoren també disposar de terrenys per a cotxeres en un determinat radi territorial, una condició que “dificulta significativament que empreses no implantades prèviament en el territori els puguin aconseguir”, segons l’ACCO.

A més, la competència en termes de preu es troba “fortament diluïda”, ja que 32 punts sobre 100 fan referència a l’oferta econòmica i la fórmula que s’aplica per distribuir aquests 32 punts és “molt poc sensible” a les baixes presentades pels licitadors.

En qualsevol cas, la impugnació del contracte s’ha donat després que l’ACCO requerís al Consell Metropolità de l’AMB que declarés la nul·litat o derogués els acords relatius a aquesta licitació.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca