La pujada dels preus de lloguer a Barcelona i a Madrid es moderarà el 2020, segons Anticipa

A l'àrea de Barcelona augmentaran aproximadament un 7% i a Madrid una mica més

Publicitat

L’augment de preus dels lloguers es moderarà previsiblement aquest any, sobretot a les àrees metropolitanes de Barcelona i de Madrid, segons l”Estudi Anticipa sobre perspectives del mercat de l’habitatge a Espanya’, que ha recollit Europa Press.

El conseller delegat d’Anticipa, Eduard Mendiluce, preveu que en els propers anys es donarà un “augment dels preus més contingut” i que el lloguer continuarà consolidant-se cada cop més.

L’estudi que elabora cada any Anticipa Real Estate, reflecteix que les llars en lloguer de mercat van augmentar en més de 390.000 entre el 2014 i el 2018, davant del creixement nul de les de propietats i les caigudes d’altres formes de tinença, com el lloguer subvencionat o la cessió gratuïta.

I per el 2019-21, tenint en compte l’augment demogràfic amb l’entrada de nous immigrants, s’esperen uns 380.000 noves llars; sobretot a Catalunya i a Madrid, on es preveuen augments més grans que la mitjana (prop de l’1,1% anual), molt per sobre del creixement que s’espera en el total de famílies per a la resta d’Espanya.

Publicitat

Catalunya

Per a Catalunya, l’estudi preveu estabilitat en la pujada de preus del lloguer, amb increments del 7% per aquest any (el 2019 van ser del 9%); i a Barcelona ciutat, la mitjana d’augment també pot rondar el 7%.

Una cosa semblant s’espera en els altres grans municipis de l’àrea metropolitana: a Badalona un 6,9%, a l’Hospitalet de Llobregat un 9,5% i a Terrassa un 10%; i més acceleració a Santa Coloma de Gramenet (12,9%), Sabadell (12%) i Cornellà de Llobregat (15,6%).

Quant a les capitals de província, a Girona els preus poden pujar aquest any un 7,7%, a Lleida un 9,4% i a Tarragona un 12,3%.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca