Illa demana afrontar el diàleg a Catalunya “sense prejudicis”

Nega que la reforma penal del delicte de sedició sigui un compromís amb ERC: "En absolut"

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest diumenge que s’ha d’afrontar el diàleg a Catalunya “sense prejudicis”, però ha avisat que hi haurà obstacles que, segons ell, s’hauran d’anar esquivant.

Publicitat

En una entrevista a El Periódico que ha recollit Europa Press, Illa ha defensat un enfocament gradualista: “No solucionarem de cop un problema que fa anys que s’alimenta”, i ha demanat prudència.

“Complir compromisos adquirits, respecte a totes les opinions, realisme i gradualisme en l’abordatge de problemes –començant per aquells que són més senzills– i anar construint consensos”, ha defensat el ministre sobre el diàleg.

Sobre la reforma penal del delicte de sedició, Illa ha apel·lat a aprendre del que ha passat i que els tipus penals s’ajustin a les realitats, i ha negat que aquesta reforma sigui un compromís amb ERC: “En absolut”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes