Iglesias sobre els presos i preses polítics: “No m’agrada veure’ls a la presó”

El vicepresident del govern espanyol insisteix que la recepta per a Catalunya és "diàleg, diàleg i diàleg"

El vicepresident espanyol de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, assegura que vol veure els dirigents independentistes “negociant a les institucions”. “No m’agrada veure’ls a la presó”, admet a La Vanguardia. En una entrevista, Iglesias matisa que tot i que “no correspon al govern determinar la situació processal” dels líders independentistes presos, preferiria no veure’ls entre reixes. “Tot el que sigui treure càrrega emocional a la situació i injectar-li racionalitat, pragmatisme i sentit comú serà positiu”, apunta. El líder de Podem també insisteix que la seva recepta per a la situació amb Catalunya és “diàleg, diàleg i diàleg”. “Això implica que tothom ha de cedir i que els acords no seran 100% satisfactoris per a ningú”, diu.

Publicitat

Segons ell, el nou govern amb Pedro Sánchez “té capacitat de diàleg” i cita com a exemple l’acord amb sindicats i patronal en la negociació pel salari mínim interprofessional (SMI). En aquest sentit, argumenta que l’aposta pel diàleg “també es manifestarà en el conflicte català”. “Sóc optimista respecte que de mica en mica […] les coses puguin millorar i encarrilar-se políticament”, comenta.

Per altra banda, Iglesias descarta posicionar-se sobre quin paper creu que ha de tenir Carles Puigdemont. “Les organitzacions polítiques elegeixen els seus líders”, respon a aquesta qüestió, remarcant que tant ERC com el PDECat són actors polítics “determinants” a Catalunya i que són les bases i les direccions qui elegeixen els seus interlocutors.

Per últim, el vicepresident espanyol demana no “avançar esdeveniments” sobre unes hipotètiques eleccions a Catalunya i es limita a dir que governi qui governi “hi ha d’haver una relació institucional fluida i lleial”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca