Els danys al litoral català costaran entre 10 i 15M€

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha dit aquest dissabte que, després d’una primera avaluació sobre la costa de Catalunya, el departament calcula que els danys causats pel temporal ‘Glòria’ a les zones no urbanes del litoral suposaran entre 10 i 15 milions d’euros.

En una entrevista de Rac1 que ha recollit Europa Press, ha advertit que es tracta d’una aproximació perquè encara s’ha d’analitzar la zona, i ha avisat que davant nous temporals que hi pugui haver, hi ha d’haver millores en l’activitat humana: “Aquest temporal ens ha de fer veure que la solució no són murs més gruixuts i més alts, ni davant del mar ni canalitzant els rius” sinó replantejar accions.

Ha posat com a exemple que, en els llocs on hi ha pantans o vegetació natural, el temporal no ha fet tant malbé la zona: “En canvi, on tenim litorals més urbanitzats, tenim una imatge de destrossa”.

Gestió dels embassaments

- Publicitat -

Ha defensat la gestió dels embassaments durant el temporal, i ha explicat que, amb l’avís meteorològic que hi havia, van considerar que hi hauria suficient espai als embassaments, i que quan les pluges es van allargar més del previst es va alliberar aigua “en el moment oportú: quan el Ter i l’Onyar estaven més baixos”, i es van donar instruccions de confinament i algunes evacuacions als voltants de la llera dels rius.

“Teníem 120 hectòmetres de reserva, és molt espai. És l’equivalent al consum d’aigua de Catalunya durant quatre mesos”, ha dit, i ha recordat que al desembre hi havia una prealerta per sequera, per la qual cosa els embassaments tenien quatre vegades més aigua del mínim establert.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca