El Govern treballa per donar una “resposta estructural” a temporals com el Gloria

Budó avisa que la llevantada pot haver afectat "més de la meitat de pobles" i demana coordinar la resposta amb l'Estat

La consellera de presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest divendres que la Generalitat s’ha de “replantejar protocols” ja que el canvi climàtic està provocant que fenomens meteorològics com el temporal Gloria siguin més freqüents. “El paradigma ha canviat i no ens trobem davant de fenòmens puntuals, sinó probablement de fenòmens més generalitzats”, ha advertit. Budó ha comparegut en roda de premsa després de la reunió que han mantingut el president de la Generalitat, Quim Torra, i els consellers amb competència en la gestió dels efectes de la llevantada. La consellera ha apostat perquè l’executiu català tingui una “resposta estructural” davant de l’emergència climàtica i ha advertit que el Gloria pot haver afectat “més de la meitat dels pobles de Catalunya”.

Publicitat

Budó ha admès que el Govern no disposa encara de prou dades per quantificar els danys causats pel temporal, però ha assenyalat que el seu impacte “és molt gran”. Així, més del 20% de les escoles catalanes han resultat afectades, amb un cost estimat de 10 milions d’euros, i al camp han resultat malmeses 15.000 hectàrees de conreu a les comarques gironines, unes 3.300 al Delta de l’Ebre i 236 a la desembocadura de la Tordera. “És una afectació molt generalitzada. Tota la costa del país ha resultat afectada”, ha lamentat.

Davant d’aquest escenari, el Govern ha decidit posar en marxa un “espai de coordinació” que vagi “més enllà de la coordinació entre els departaments de la Generalitat” i impliqui també l’Estat, les diputacions i les administracions locals. Budó ha revelat que ha estat ja en contacte amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i ha reclamat que hi hagi “presència de l’Estat” en aquesta taula de coordinació. “Això no és únicament competència exclusiva del Govern de Catalunya, sinó que hi ha altres administracions que hi tenen competències”, ha afirmat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca