Bassa confia en l’aposta d’ERC pel diàleg amb l’Estat

L'exconsellera assegura que la presó li ha "refermat" les conviccions independentistes

L’exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies Dolors Bassa, empresonada per ordre del Tribunal Suprem arran del referèndum de l’1 d’octubre de 2017, ha defensat l’aposta del seu partit, ERC, pel diàleg amb l’Estat amb l’objectiu de desencallar el conflicte polític català. En una entrevista amb el digital ‘El Nacional’, ha expressat la seva confiança en aquesta estratègia i ha demanat “fer el millor que pugui servir per al diàleg i la negociació”. “Sí o sí s’ha d’intentar. Ara, no a canvi de res. És a canvi de negociar”, ha reflexionat. És per això que ha advertit el PSOE, a qui ERC va facilitar l’accés al govern espanyol, que actuï: “No n’hi ha prou amb les paraules, a veure si es nota amb els fets”. També ha avalat que el fruit de les negociacions entre Catalunya i l’Estat es validi en una consulta a la ciutadania perquè “és com s’han de fer les coses: amb democràcia i donant veu a la gent”.

Publicitat

Bassa ha assegurat que la seva estada a la presó –primer preventiva i ara sentenciada– li ha “refermat” les conviccions independentistes. No obstant això, ha afirmat que si es tornés a trobar l’escenari de la tardor del 2017 “ho faria diferent”. “Sé ara coses que no sabíem abans. Ho faria diferent, però ho faria”, ha dit.

L’exconsellera creu que cal centrar esforços per “retornar a la política un conflicte polític, deixar enrere la repressió i acabar amb aquesta causa general contra l’independentisme”, i aposta “per una amnistia” com una de les vies per a resoldre-ho. Sosté que el judici al qual va ser sotmesa és “polític” i “només vol venjança”, per la qual cosa va presentar recurs d’incident de nul·litat “ja fa dos mesos”. “Ara mateix em costa confiar en la justícia espanyola”, ha reflexionat, per això té l’esperança que la justícia internacional li doni la raó. “Presentarem tots els recursos possibles a aquestes instàncies internacionals. Ara bé, sabem que pot trigar temps en fer-se justícia i en obtenir resultats, però la perseverança en la nostra innocència ens ajuda a viure-ho millor”, ha conclòs.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca