Bassa confia en l’aposta d’ERC pel diàleg amb l’Estat

L'exconsellera assegura que la presó li ha "refermat" les conviccions independentistes

Publicitat

L’exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies Dolors Bassa, empresonada per ordre del Tribunal Suprem arran del referèndum de l’1 d’octubre de 2017, ha defensat l’aposta del seu partit, ERC, pel diàleg amb l’Estat amb l’objectiu de desencallar el conflicte polític català. En una entrevista amb el digital ‘El Nacional’, ha expressat la seva confiança en aquesta estratègia i ha demanat “fer el millor que pugui servir per al diàleg i la negociació”. “Sí o sí s’ha d’intentar. Ara, no a canvi de res. És a canvi de negociar”, ha reflexionat. És per això que ha advertit el PSOE, a qui ERC va facilitar l’accés al govern espanyol, que actuï: “No n’hi ha prou amb les paraules, a veure si es nota amb els fets”. També ha avalat que el fruit de les negociacions entre Catalunya i l’Estat es validi en una consulta a la ciutadania perquè “és com s’han de fer les coses: amb democràcia i donant veu a la gent”.

Bassa ha assegurat que la seva estada a la presó –primer preventiva i ara sentenciada– li ha “refermat” les conviccions independentistes. No obstant això, ha afirmat que si es tornés a trobar l’escenari de la tardor del 2017 “ho faria diferent”. “Sé ara coses que no sabíem abans. Ho faria diferent, però ho faria”, ha dit.

L’exconsellera creu que cal centrar esforços per “retornar a la política un conflicte polític, deixar enrere la repressió i acabar amb aquesta causa general contra l’independentisme”, i aposta “per una amnistia” com una de les vies per a resoldre-ho. Sosté que el judici al qual va ser sotmesa és “polític” i “només vol venjança”, per la qual cosa va presentar recurs d’incident de nul·litat “ja fa dos mesos”. “Ara mateix em costa confiar en la justícia espanyola”, ha reflexionat, per això té l’esperança que la justícia internacional li doni la raó. “Presentarem tots els recursos possibles a aquestes instàncies internacionals. Ara bé, sabem que pot trigar temps en fer-se justícia i en obtenir resultats, però la perseverança en la nostra innocència ens ajuda a viure-ho millor”, ha conclòs.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes