La CUP demana acabar la legislatura “amb dignitat”

Confia que s'arribi al ple de dilluns amb una "resposta que com a mínim sigui consensuada"

La diputada de la CUP al Parlament Maria Sirvent ha sostingut que el procés judicial sobre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, provocarà el final de la legislatura, i ha demanat treballar per consensuar una culminació digna: “Esperem que acabi amb dignitat i una resposta a l’altura de les intromissions”.

Publicitat

Ho ha dit en roda de premsa després que el Tribunal Suprem (TS) hagi rebutjat les mesures cautelars davant la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d’inhabilitar Torra com a diputat, i Sirvent ha dit: “Tard o d’hora arribarà la sentència ferma del TS”, la qual cosa creu que comportarà inevitablement el final de la legislatura.

Davant la situació actual, creu que o bé els partits poden interpretar que estan en període electoral i prioritzen interessos partidistes, o bé “consensuen com s’ha d’arribar al final d’aquesta legislatura”, i defensen la institució de la Presidència i la sobirania del Parlament.

La diputada, que ha expressat la seva solidaritat amb Torra, amb els membres de la Mesa i amb els funcionaris de la cambra, ha demanat a JxCat i ERC que apartin els interessos partidistes i acordin una resposta sobre com acabar amb dignitat la legislatura.

“Esperem que els socis de JxCat i ERC, els comuns i el PSC, entenguin la complexitat d’aquest moment”, ha afegit Sirvent, que ha assenyalat que la Mesa la setmana passada va decidir que s’havia d’esperar la resolució de les cautelars –que el TS ha rebutjat– i que s’ha de decidir què passarà en el ple de dilluns, si Torra podrà votar o no.

Quan els mitjans li han preguntat si el que demanen és fixar un calendari electoral, ha assegurat que no demanen que es convoquin o es rebutgin eleccions, sinó consensuar una resposta “amb la finalitat de poder sortir com a mínim d’una manera coordinada i col·lectiva”.

Ha admès que aquesta resposta no està clara i que volen parlar-ho: “La complexitat de donar una resposta a aquestes situacions va més enllà d’una resposta binària amb un titular clar i concret”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca