La Catalunya Nord, bressol del Govern legítim

El Consell per la República convoca el 29 de febrer l'acte a Perpinyà

El Consell per la República Catalana, que presideix el president legítim de la Generalitat Carles Puigdemont, ha convocat el dissabte 29 de febrer l’acte a Perpinyà (França) amb el lema ‘La República al centre del món’.

Publicitat

L’acte, que se celebrarà a les 12.00 hores a l’exterior del recinte firal del Parc de les Exposicions del municipi, comptarà amb la col·laboració de l’ANC i d’Òmnium Cultural.

En diverses ocasions, Puigdemont ha admès que li faria molta il·lusió celebrar un acte a Perpinyà, que considera “terra catalana” perquè forma part del que anomena Catalunya Nord, així com una trobada del grup parlamentari.

Tot i que s’havia plantejat organitzar l’acte al camp de l’USAP, amb capacitat per a 14.500 persones, s’ha optat finalment pel recinte firal, que pot acollir 100.000 persones, ha explicat a Europa Press la presidenta de la delegació del Consell per la República a la Catalunya Nord, Júlia Taurinyà.

“Hi ha molta expectativa a la Catalunya Nord”, ha subratllat Taurinyà, i ha precisat que treballen amb la previsió que més de 50.000 persones acudiran a l’acte, cosa que no s’ha vist mai a Perpinyà, ha assegurat.

Segons Taurinyà, l’únic precedent va ser una manifestació de viticultors al municipi l’any 1907, que va reunir unes 170.000 persones.

També ha recalcat la col·laboració i el suport que reben de l’Ajuntament de Perpinyà en l’organització de l’acte i de la seguretat, així com també del consell departamental de la zona: “Tot són facilitats”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes