García-Page s’inventa que a Europa els partits polítics estan “literalment prohibits”

Assegura que no es pot pactar la reforma del Codi Penal amb qui s'hi veurà afectat, com Junqueras: "Això és infumable"

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha assegurat aquest divendres que si el que es pretén amb la reforma del Codi Penal és “aigualir el delicte de sedició, això és com convidar a cometre’l cada cap de setmana”.

Publicitat

En una entrevista a Onda Cero, que ha recollit Europa Press, García-Page ha sostingut que s’hauria d’aclarir i “posar en clar” que “el que van plantejar a Catalunya” els independentistes va ser “un atemptat greu contra l’ordre constitucional”.

“Potser hi ha lloc per a un delicte nou, que tingui a veure amb la vulneració directa de l’ordre constitucional. És urgent? En aquests casos, el que importa és que tingui el màxim consens. No pot ser de la meitat d’un país contra l’altra”, ha apuntat.

En aquest context, el president de Castella-la Manxa ha deixat clar que la reforma del Codi Penal no es pot fer tenint en compte els plantejaments que facin “els qui s’hi veuran afectats”, com els polítics presos del procés.

Una condemna més severa

A parer seu, això podria permetre que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, doni “instruccions als seus diputats al Congrés per votar un Codi Penal que el beneficiï”. “Això és infumable”, ha dit.

En aquesta línia, García-Page s’ha mostrat partidari que la modificació de la norma comporti una condemna “severa” per als delictes d’aquesta classe perquè actuï amb efecte preventiu per si ningú vol “tornar a provar-ho”.

“El que han fet té una gravetat i conseqüències. Si el que es pretén és el contrari, és aigualir el concepte de sedició, això és gairebé com convidar a cometre-la cada cap de setmana”, ha asseverat.

A Europa estan prohibits els partits independentistes

Finalment, el president manxec ha posat d’exemple els sistemes constitucionals d’altres països europeus en què, segons ha explicat, estan “literalment prohibits tots els partits independentistes”.

“Jo no dic això ni plantejo que a Espanya s’exclogui partits polítics que pensen d’una manera o altra. Una cosa és pensar en l’independentisme i una altra incorporar en els estatuts d’un partit polític atacar i trencar l’ordre constitucional”, ha reblat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes