Transparència Internacional detecta que creix la percepció que Espanya és més corrupta que la mitjana europea

L'estat millora quatre punts respecte l'any anterior i passa a la trentena posició d'un total de 180

Publicitat

Espanya continua per sota de la mitjana europea en percepció de la corrupció. Això és el que es desprèn de l’informe anual de Transparència Internacional que analitza la percepció ciutadana del grau de corrupció en 180 estats. Espanya millora quatre punts respecte l’informe de l’any passat i ascendeix de la posició 41 a la 30. Malgrat que els ciutadans perceben Espanya com a menys corrupta, aquest ascens no aconsegueix portar l’estat a la mitjana europea, de la qual es queda a quatre punts. El continent europeu és en el qual els ciutadans perceben menys corrupció, amb Dinamarca, Finlàndia i Suècia com els estats menys corruptes i amb Bulgària, Romania i Hongria com a més corruptes. Dels 20 estats menys corruptes, 14 estan a l’Europa Occidental i nou a la Unió Europea.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca