La JEC multa Pedro Sánchez amb 500€

Considera que va fer campanya des de la Moncloa en una entrevista preelectoral

Publicitat

La Junta Electoral Central (JEC) ha imposat una multa de 500 euros al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per l’entrevista que va oferir a ‘La Sexta’ el 25 d’octubre des del Palau de la Moncloa, durant la precampanya del 10-N. La JEC considera que Sánchez va aprofitar “els mitjans públics de què disposava” com a cap de l’executiu amb la qual cosa va trencar “el principi de neutralitat que tot poder públic ha de respectar durant el procés electoral” i que la seva actuació va implicar una “minva del principi d’igualtat d’armes entre les formacions polítiques contendents a les eleccions” del 10-N. Concretament, l’àrbitre electoral creu que es van vulnerar els articles 153.1, 50.2 i 8.1 de la llei electoral (LOREG). Sis dels tretze vocals de la JEC han discrepat amb la decisió majoritària i han anunciat un vot particular, ja que creien que s’havia d’arxivar l’expedient.

L’expedient sancionador contra Sánchez, obert a finals d’octubre arran d’una denúncia del PP, podia suposar multes d’entre 300 i 3.000 euros per a cadascun d’ells. Segons l’article 153 de la llei electoral “tota infracció de les normes establertes a la present llei que no constitueixin delicte seran sancionades per la Junta” amb una multa “de 300 a 3.000 euros si es tracta d’autoritats o funcionaris”, com és el cas de Sánchez.

Els magistrats que han discrepat amb la multa de 500 euros són Ana Ferrer, Antonio Vicente Sempere, José Luis Seoane, Inés Olaizola, Consuelo Ramón Chornet i Juan Montabes. La JEC ha fet pública la decisió aquest dijous però encara no ha emès l’acord íntegre.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca