El PSC s’alinea amb Cs i demana un nou informe dels lletrats del Parlament sobre Torra

El Suprem s'ha de pronunciar previsiblement avui sobre si manté cautelarment l'acta de diputat del president

Cs i PSC-Units volen que els lletrats del Parlament facin un nou informe sobre la situació del president de la Generalitat, Quim Torra, tenint en compte que pròximament el Tribunal Suprem (TS) s’ha de pronunciar si manté cautelarment l’acta de diputat de Torra. El PSC ha fet aquesta petició a la Junta de Portaveus d’aquest dijous tenint en compte que dilluns que ve hi haurà ple al Parlament i, per tant, s’haurà de votar. Per la seva banda, Cs també ha registrat la mateixa petició. Però és el president del Parlament, Roger Torrent, qui decideix els informes que s’encarreguen als lletrats de la cambra.

Publicitat

El passat 13 de gener els lletrats del Parlament ja van defensar en un informe que la Junta Electoral Central (JEC) no pot treure l’acta de diputat al president de la Generalitat. Afegien que el cessament ha de passar per la cambra catalana i que, en tot cas, si fos cessat podria mantenir el càrrec de president.

El Suprem ha de resoldre ara la petició de Torra perquè deixi sense efecte la resolució de la JEC de retirar l’acta de diputat al president de la Generalitat després que el TSJC l’hagi condemnat a un any i mig d’inhabilitació per desobediència. Així doncs, el TS no resol sobre el fons de la qüestió i, per tant, encara no hi haurà sentència ferma.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca