El PSC s’alinea amb Cs i demana un nou informe dels lletrats del Parlament sobre Torra

El Suprem s'ha de pronunciar previsiblement avui sobre si manté cautelarment l'acta de diputat del president

Publicitat

Cs i PSC-Units volen que els lletrats del Parlament facin un nou informe sobre la situació del president de la Generalitat, Quim Torra, tenint en compte que pròximament el Tribunal Suprem (TS) s’ha de pronunciar si manté cautelarment l’acta de diputat de Torra. El PSC ha fet aquesta petició a la Junta de Portaveus d’aquest dijous tenint en compte que dilluns que ve hi haurà ple al Parlament i, per tant, s’haurà de votar. Per la seva banda, Cs també ha registrat la mateixa petició. Però és el president del Parlament, Roger Torrent, qui decideix els informes que s’encarreguen als lletrats de la cambra.

El passat 13 de gener els lletrats del Parlament ja van defensar en un informe que la Junta Electoral Central (JEC) no pot treure l’acta de diputat al president de la Generalitat. Afegien que el cessament ha de passar per la cambra catalana i que, en tot cas, si fos cessat podria mantenir el càrrec de president.

El Suprem ha de resoldre ara la petició de Torra perquè deixi sense efecte la resolució de la JEC de retirar l’acta de diputat al president de la Generalitat després que el TSJC l’hagi condemnat a un any i mig d’inhabilitació per desobediència. Així doncs, el TS no resol sobre el fons de la qüestió i, per tant, encara no hi haurà sentència ferma.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca