El ministre de Justícia admet la rebel·lió i la sedició “són més pròpies del segle XIX”

Campo diu que "no cal espantar-se per abordar noves realitats legislatives"

Publicitat

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha defensat que cal reformar el Codi Penal i ha afirmat que la rebel·lió o la sedició són figures penals “més pròpies d’atacs a la sobirania del segle XIX” quan es pensava “en atacs dels tancs al carrer”. “Avui veiem que la sobirania és atacada d’altres maneres i és necessari un detall del nostre Codi Penal per donar resposta proporcional a aquestes actuacions”, ha dit, en referència al “problema català”. Campo ha argumentat que “el legislador ha d’estar atent a les demandes de la societat” i ha assegurat que “no cal espantar-se per abordar noves realitats legislatives obrint el debat en un lloc tan idoni com és el Congrés”. Campo ha defensat que també cal reformar altres aspectes del Codi Penal relacionats, per exemple, amb el consentiment sexual.
Ho ha dit aquest dijous en un discurs a la cinquena trobada de l’Associació de professionals de compliment normatiu a Madrid.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes