Derogar el delicte de sedició o canviar la redacció: els canvis que proposa Asens

El portaveu dels comuns al Congrés no entendria que JxCat i la CUP no hi donessin suport

El portaveu dels comuns al Congrés, Jaume Asens, ha assenyalat que hi ha dues possibilitats per a la reforma del Codi Penal: derogar directament el delicte de sedició que ha qualificat “d’antiguitat del passat” o bé canviar la redacció actual per tal que “no deixi marge a interpretacions com les que s’han produït”. En una entrevista a ‘Ser Catalunya’, Asens ha explicat que no hi ha una proposta tancada entre PSOE i Unides Podem sobre com ha de ser la reforma del Codi Penal i ha defensat que una vegada hi hagi acord s’haurà de discutir al Congrés. Asens també s’ha dirigit a JxCat i a la CUP i ha dit que no entendria que no hi donessin suport.

Publicitat

Asens s’ha mostrat contrari a augmentar les penes per al delicte de rebel·lió i ha afegit que no li sembla que tingui una penalitat baixa. El portaveu dels comuns diu que cal esperar a conèixer la proposta concreta que els hi fa arribar el PSOE però ja ha avançat que la seva formació no creu que ara el problema sigui el delicte de rebel·lió.

Tal com ha va avançar ahir dimecres la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, Asens ha coincidit que la reforma del Codi Penal s’ha de discutir al Congrés entre grups parlamentaris i que no és una qüestió de la taula de diàleg entre governs. “Torra podrà discutir la proposta a través del seu partit al Congrés, que és el lloc on s’ha de poder discutir. El debat rellevant no és a la mesa del diàleg sinó entre grups parlamentaris”, ha reblat.

Asens ha rebutjat les crítiques de la dreta que veuen en la reforma del Codi Penal un “indult encobert” i els ha respost que l’indult és una prerrogativa del poder executiu i que, en canvi, la reforma del Codi Penal és del poder legislatiu.

D’altra banda, ha defensat que una llei d’amnistia no és una opció que ara mateix sigui viable i ha recordat que es podria recórrer al Tribunal Constitucional (TC), que previsiblement la podria tombar.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca