Sánchez cobrarà 84.845€ mentre que el president del TC seran més de 156.000€

El sou dels quatre vicepresidents se situa en 79.746,24 euros anuals

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Publicitat

El sou del president del Govern central passarà de 82.978,56 euros l’any a 84.845,16, per la qual cosa Pedro Sánchez cobrarà 1.800 euros més l’any per la pujada de sous dels funcionaris el 2020.

Així s’estableix en el reial decret llei que s’ha publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), pel qual s’aprova la pujada d’almenys un 2% de la retribució de 2,5 milions treballadors públics aquest 2020, xifra a la qual podrà sumar-se fins un 1% lligat a l’evolució del PIB i un altre 0,3% procedent de fons addicionals.

La norma també indica que el salari dels quatre vicepresidents del Govern central s’eleva fins als 79.746,24 euros anuals davant dels 77.991,72 que Carmen Calvo –llavors l’única vicepresidenta– va percebre el 2019.

Per la seva banda, els 18 ministres que integren el primer govern de coalició de la democràcia a Espanya veuran com el seu salari se situa en 74.858,16 euros anuals respecte als 73.211,28 de l’any 2019.

Pel que fa a la presidenta del Consell d’Estat, María Teresa Fernández de la Vega, la seva retribució passa de 82.579,32 euros anuals a 84.436,92. María del Carmen Barrera, presidenta del Consell Econòmic i Social, passarà a cobrar 92.245,32 euros anuals respecte als 90.215,88 del 2019.

En el cas d’aquests alts càrrecs, les quantitats fixades es divideixen en dotze mensualitats, sense dret a pagues extraordinàries, i a més caldria sumar-hi la retribució per antiguitat que pogués correspondre en cada cas.

També augmentaran els salaris dels secretaris d’Estat, que passaran a percebre 72.768,56 euros l’any en dotze mensualitats, els dels vicesecretaris d’Estat (64.516,42) i els dels directors generals (55.163,5).

El president del TC cobrarà més de 156.000€

Així mateix, el decret llei estipula que des de l’1 de gener del 2020, el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, cobrarà 141.239,86 euros l’any, mentre que el president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas, rebrà 156.171,12 euros, entre el sou i altres remuneracions que els corresponen.

Per la seva banda, la presidenta del Tribunal de Comptes, María José de la Fuente y de la Calle, tindrà un sou de 122.168,06 euros, dividit en 14 mensualitats.

- Publicitat-

Breus

La Covid-19 afecta més a les zones més pobres de Barcelona

Un estudi de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAPJGol) revela que els districtes de la...

El Fase Cultura a Lleida tanca el cap de setmana amb més èxit d’assistència

La Paeria ha organitzat aquest estiu una seixantena d'activitats culturals, gratuïtes amb reserva prèvia, en el marc del 'Fase Cultura'. Aquest cap de setmana...

Aquestes són les mesures amb les quals es fara la verema DO Empordà

La Denominació d'Origen (DO) Empordà afronta la seva verema més "especial" per la situació sanitària generada per la covid-19. Els cellers de la comarca...

Ecologistes de Catalunya dona un toc d’atenció al Govern

Ecologistes de Catalunya denuncia "passivitat" del Govern davant els "nivells d'alerta" per ozó a la Plana de Vic. Fan aquesta denúncia "després de la...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca