El Govern veu amb escepticisme la reforma del delicte de sedició

La portaveu del Govern creu que difícilment la proposta tindrà la majoria necessària del Congrés

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, s’ha mostrat escèptica davant la proposta del govern espanyol d’impulsar una reforma del Codi Penal per rebaixar el delicte de sedició. Segons ha dit en una entrevista a TV3, és difícil que tingui el suport necessari del Congrés per tirar endavant i ha afegit que les fórmules per acabar amb la repressió s’han de decidir en el marc de la taula de diàleg entre governs. D’altra banda, Budó ha dit que depèn de com sigui la sentència del Suprem sobre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, el Parlament tindrà més o menys marge.

Publicitat

La portaveu del Govern ha explicat que ara l’executiu està centrat en el recurs de cassació que presentarà en els propers dies i, per tant, ha evitat entrar en un escenari de sentència ferma del Tribunal Suprem que inhabilités el president de la Generalitat. De totes maneres, ha apuntat que depenent de com sigui la sentència, el Parlament tindrà més o menys marge. “Depèn de si mana al Parlament que faci o si directament fa. Jurídicament no sabem cap on anirà”, ha afegit.

Pel que fa a la taula de diàleg entre governs, Budó ha defensat que hi ha un “mandat claríssim” perquè en aquesta taula es pugui negociar el dret a l’autodeterminació i la fi de la repressió. “Si no es pot resoldre això, entenem que haurà fracassat”, ha avisat.

Budó ha assegurat que el Govern no contempla convocar eleccions al Parlament i ha argumentat que quan un executiu aprova uns pressupostos és perquè els vol executar i que “cap govern aprova uns comptes per convocar eleccions”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca