Alemanya demana a Espanya que garanteixi que el decret de seguretat digital no vulnera el dret de protesta

El govern en funcions de Sánchez va impulsar aquest decret per combatre "la república digital"

Alemanya ha cridat l’atenció a Espanya en l’examen de drets humans de l’ONU pel decret de seguretat digital impulsat pel govern en funcions de Pedro Sánchez per combatre “la república digital”. Un representant del govern d’Angela Merkel ha reclamat al govern espanyol que garanteixi que aquest decret de seguretat digital no vulnera el dret de protesta. A més, també ha expressat la seva “preocupació” per “l’àmplia interpretació del concepte de seguretat pública” en la llei de seguretat ciutadana.
El govern en funcions de Pedro Sánchez va aprovar a finals d’octubre aquest reial decret Llei de mesures “urgents” per combatre la “república digital”, i que passa, entre altres, pel reforçament del DNI com a eina “única i excloent” d’identificació i per la prohibició que les administracions espanyoles dipositin informacions a servidors de fora de la UE.

Publicitat

Crítiques del Govern

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, considera que el decret llei del govern espanyol contra la “república digital” és “un 155 digital” i un “cop d’estat digital”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes